Пряне томатне рагу з білої квасолі: смачне та дуже корисне, з апетитним ароматом бекону та спеціями

Квасолю ми зазвичай додаємо до основних страв, але рідко вона стає центром кулінарного витвору. І все ж таки, є неймовірні рецепти, які варто спробувати вдома.

Рецепти з квасолею дуже популярні на Ближньому Сході та в Мексиці, але в Україні вона здебільшого відіграє допоміжну роль. Зазвичай ми додаємо її до борщу або у зимову консервацію. Втім, можна приготувати вдома неймовірне квасолеве рагу, яке дуже сподобається дорослим та дітям, і почне регулярно з’являтися на ваших столах.

Для його приготування необхідний мінімальний набір продуктів, і єдине, про що вам варто подбати, якщо ви не захоплюйтеся спеціями, – це їх наявність у вашій шафі.

Так само можна придбати додатково сир, який вноситься наприкінці, а також свіжої зелені, яка додасть приємного аромату страві.

Інгредієнти

  • 0,5 чашки нарізаного бекону,
  • 2-4 столові ложки оливкової олії
  • 7 зубчиків часнику
  • 0,5 чайної ложки пластівців червоного перцю
  • 1 банка консервованих сливовидних помідорів,
  • 3 банки білої квасолі,
  • 0,5 чайної ложки морської солі
  • 1 чашка овочевого або курячого бульйону,
  • тертий сир
  • чорний мелений перець
  • копчена паприка

Як приготувати смачне квасолеве рагу

У каструлі на середньому вогні обсмажте нарізаний бекон, доки він не стане хрустким і підрум’яненим, близько 3-4 хвилин. Потім покладіть бекон на тарілку, залишивши жир на сковороді. Якщо ви використовуєте бекон, залиште його для прикраси страви (цей крок можна пропустити, якщо не використовуєте бекон).

Як приготувати смачну квасолю

Додайте в каструлю 2-4 столові ложки оливкової олії в залежності від використання бекону. Розігрійте масло протягом декількох секунд, потім додайте тонко нарізаний часник і пластівці червоного перцю. Готуйте, помішуючи, поки часник не стане блідо-золотистим, приблизно 1-2 хвилини.

Смачна квасоля

Роздавіть сливовидні помідори в каструлі, додайте їх разом із рідиною разом із білою квасолею, сіллю та бульйоном. Доведіть рагу до кипіння, потім зменшіть вогонь, щоб суміш трохи закипала. Продовжуйте варити, помішуючи, поки рагу не загусне, приблизно 7-15 хвилин. Спробуйте і за необхідності додайте трохи солі.

Подавайте гарячим у тарілках, прикрашеним обсмаженим беконом та посипаним тертим сиром Пекоріно Романо, якщо бажаєте.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.