Більше не купую в магазині, роблю сама за 10 хвилин: домашній плавлений сир, який виграє у покупного

Плавлений сирок — популярний продукт, який запросто можна придбати в будь-якому магазині. Але що, якщо ми вирішимо приготувати його вдома? Давайте ознайомимося з рецептом.

Домашній сир плавлений обов’язково сподобається всім членам сім’ї. У ньому немає шкідливих консервантів і підсилювачів смаку. Лише корисні продукти.

Він не просто прийде на заміну магазинному продукту, але також принесе користь, буде набагато краще смакувати і відмінно підійде для приготування найрізноманітніших салатів. Готується він доволі швидко, а якщо у вас велика родина, то його виготовлення також дуже вигідне фінансово.

Тож сміливо беріться за справу да пробуйте зробити вдома продукт, який настільки популярний в Україні, що став частиною кулінарних традицій і активно використовуються у приготуванні найрізноманітніших закусок.

І звичайно, такий сирок буде неймовірно смакувати просто на бутерброді, у якості намазки.

У продажі можна зустріти в банках і коробочках, в брикетах і відомих трикутниках, загорнутих у фольгу, а також у скибочках, які не потрібно намазувати, а достатньо просто покласти зверху на шматок хліба. Продукт популярний завдяки своєму ніжному смаку і можливості надавати пластичній маси будь-яку форму. Багато виробників додають у нього зелень, гриби, шматочки м’яса і овочі, що призвело до появи безлічі оригінальних делікатесів. Ми приготуємо класичний варіант.

Інгредієнти

  • Сир – 500 г;
  • яйце – 1 шт;
  • масло вершкове — 100 г;
  • спеції – за смаком
  • сода – 1 ч. л;
  • сіль – ½ ч. л;

Рецепт приготування плавленого сирка

Для початку необхідно розтопити масло, а потім перемішати його з іншими інгредієнтами. Перемішуємо до отримання повністю однорідної маси.

Ставимо на 7 хвилин на водяну баню та чекаємо, поки маса перетвориться на однорідну в’язку пасту.

Як приготувати плавлений сирок

Вносимо сіль та спеції. Перемішуємо, поміщаємо в банку, та чекаємо, поки сир охолоне. Потім прибираємо його до холодильника приблизно на 12 годин. За цей час сир не чіпати.

Рецепт приготування домашнього плавленого сиру
Рецепт приготування домашнього плавленого сиру

У готовий плавлений сир можна додати інші інгредієнти. Термін зберігання у такого продукту приблизно 4-5 днів, після чого з ним варто бути обережнішими.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.