Чому я не знала про це раніше? Тісто виходить наче пух: рецепт курячого філе в клярі з мінеральної води

Найсмачніший кляр для смаження курки і не тільки. Страва виходить рум'яною, з хрумкою скоринкою, а курка залишається ніжною та соковитою всередині.

Курка це простий інгредієнт, що швидко готується та гарно смакує. Головне у рецептах з птиці, не пересушити м’ясо. В запропонованому рецепті представлений простий кляр, що допоможе зберегти курку соковитою. Секретний інгредієнт – мінеральна вода. Вона зробить тісто пухким та повітряним, а рум’яна скоринка буде радувати око та розпалювати апетит. Такий кляр чудово підійде не тільки для м’яса. Обсмажте в ньому рибу або овочі й будете приємно здивовані отриманим результатом.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 штуки;
  • Мінеральна вода – склянка;
  • Сода – 1/2 ч. ложка
  • Яйця – 1 штука
  • Борошно – 4 столові ложки;
  • Сіль та приправи – на свій смак.

Інструкції з приготування

Курячу грудку промиваємо та нарізуємо смужками. Солимо та заливаємо сильногазованою мінеральною водою без ароматизаторів. Гарно перемішуємо, закриваємо кришкою та прибираємо до холодильника.

Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води
Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води

В мисці змішуємо яйце, сіль та улюблені спеції. Додаємо соду та борошно. Все гарно перемішуємо. Додаємо 100 мілілітрів мінеральної води. Перемішуємо. Тісто має вийти, як на оладки.

З курки зливаємо мінералку. Перекладаємо її у кляр, перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин маринуватися.

Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води
Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води

У розігріту сковорідку наливаємо рослинну олію. Краще обирати пательню з високими бортиками, адже при смаженні масло може сильно бризкати. Смажимо курку на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки. Готову курку викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру. Подаємо з улюбленим соусом або гарніром. Смачного.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?