Рецепт запеченої рибки, що до смаку кожному: приготування апетитної скумбрії з лимоном у сметанному соусі

Шикарна вечеря для всієї родини без зайвих турбот. Така риба виходить дуже ніжною та соковитою, а поєднання смаків скумбрії та лимону робить її гастрономічно довершеною.

Скумбрія – це риба, яка має дуже корисні властивості для здоров’я та організму. Вона є джерелом високоякісного білка та здорових жирів, таких як Омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця та мозку. Більшість жирних кислот, які містяться в скумбрії, корисні для зору і допоможуть підтримати здоров’я очей.

Крім того, що скумбрія дуже корисна риба, вона й дуже смачна. Готувати її просто та швидко. Основна помилка, яку часто роблять господині, це перетримують страву у духовці, через що вона може вийти сухуватою. Тому, уважно слідкуйте за приготуванням, щоб вечеря вийшла ідеальною.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • Лимон – 1 штука;
  • Сметана 20% – 3 столова ложка;
  • Скумбрія – 2 штуки;
  • Сіль та чорний перець – на свій смак.

Інструкції з приготування

Скумбрію розморожуємо. При покупці, варто обирати скумбрію з широкою спинкою, вона буде жирніша та біль смачна. Відрізаємо ножицями всі плавники та хвіст. Розрізаємо живіт, видаляємо нутрощі та промиваємо рибу. Нарізаємо її на шматки товщиною у 1.5 сантиметри. Солимо та перчимо скумбрію на власний смак.

Рецепт запеченої скумбрії з лимоном у сметанному соусі
Рецепт запеченої скумбрії з лимоном у сметанному соусі

Сметану викладаємо в глибоку тарілку. Додаємо перець та сіль, гарно перемішуємо. Цибулю очищуємо. Її та лимон нарізаємо тоненькими напівкільцями.

Рецепт запеченої скумбрії з лимоном у сметанному соусі
Рецепт запеченої скумбрії з лимоном у сметанному соусі

Невелике деко або форму застилаємо фольгою. Кожен шматок риби обмокаємо у соусі та щільно викладаємо на деко. Між кожним шматочком скумбрії викладаємо шматок лимона та цибульки.

Рецепт запеченої скумбрії з лимоном у сметанному соусі
Рецепт запеченої скумбрії з лимоном у сметанному соусі

Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Після, залишаємо її на 10 хвилин на столі, щоб рибка увібрала всі соки. Можна подавати. Смачного.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.