Поживна вечеря для всієї родини: класична картопляна запіканка з фаршем. Простий рецепт смачної страви

Проста у приготування, проте дуже вдала картопляна запіканка. Вона м'якенька та ніжна всередині, а рум'яна скоринка викликає неабиякий апетит.

Бюджетна страва з м’яса та картоплі, що нагодує всю родину. Вона дуже поживна та ситна. Картопляна запіканка не тільки недорога та проста у приготуванні, а й дуже смачна та апетитна. Ця запіканка стане чудовим варіантом для обіду чи вечері, а її приготування не вимагає багато зусиль. Домашні з задоволенням скуштують таку страву й прийдуть за добавкою.

Інгредієнти

  • Картопля – 1,5 кілограма;
  • Фарш – 400 грамів;
  • Цибулина -1 штука;
  • Капуста свіжа -150 грамів;
  • Сіль -1 чайна ложка;
  • Чорний перець – на свій смак;
  • Вершкове масло – 60-100 грамів.

Інструкції з приготування

Картоплю очищуємо. 400 грамів картоплі нарізаємо тонкою соломкою. Цибулини нарізаємо кубиком. Шинкуємо капусту. Замість свіжої капусти можна використовувати квашену або ж зовсім прибрати її з рецепта. Поєднуємо у мисці фарш, цибулю, порізану картоплю та капусту. Додаємо сіль та перець й гарно перемішуємо начинку.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем
Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Решту картоплі натираємо на терці. Якщо вона занадто соковита, краще відіжміть зайву вологу. Форму для запікання змащуємо рослинною олією. Викладаємо у форму трохи більше за половину картоплі, розрівнюємо її по дну та формуємо бортики. Підсолюємо.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем
Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

В середину викладаємо начинку, розрівнюємо. На начинку викладаємо шматочки вершкового масла (40 грамів). Закриваємо запіканку рештою картоплі. Гарно приминаємо, щоб верхівка запіканки була рівненькою. Викладаємо зверху решту вершкового масла. Запікаємо у духовці при температурі 200 градусів, приблизно 1.5 години. Час запікання залежить від сорту картоплі. Смачного!

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем
Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?