Хрусткі ззовні і соковиті всередині: всього лише один інгредієнт зробить котлети ідеальнішими, ніж у бабусі

Смачні котлети — це вже класика української кухні, яка знайома абсолютно кожній сім'ї. І цікаво, що дана страва також популярна у багатьох інших країнах, але лише під іншими назвами.

Наприклад, турки вважають, що оригінальний рецепт котлет належить саме їм. В Туреччині дану страву називають “кьофте”. При цьому вона є загальною як для котлет, так і для фрикадельок чи тефтель.

Котлети можна приготувати просто у рослинному маслі, застосовуючи хрустку паніровку, а можна тушкувати їх у найрізноманітніших соусах, і завжди буде виходити неймовірно смачно.

У нашому рецепті ми пропонуємо ознайомитися з технологію приготування смачних котлет, у яких фарш виходить дуже соковитим, а скоринка завжди хрумка.

Інгредієнти

  • Фарш — 1 кілограм
  • Цибуля — 4 штуки
  • Борошно — 4 столових ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Картопля — 4 штуки
  • Яйце — 1 штука
  • Панірувальні сухарі — на смак

Як смачно приготувати котлети

Кожна господиня має свій секрет приготування котлет. Ділимося таємним інгредієнтом, з яким кулінарні вироби вийдуть з апетитною хрусткою скоринкою і неймовірно соковитими всередині — одним словом, ідеальними.

Рецепт приготування котлет Економка без хліба та яєць
Рецепт приготування котлет без хліба та яєць

Для цього потрібно просто додати в фарш картопляне пюре. Саме цей інгредієнт не дасть м’ясу пересушитися, але в той же час дасть бажану хрумку консистенцію зовні. Крім того, пюре зробить котлети ніжнішими і легшезасвоюваними.

Рецепт приготування котлет Економка без хліба та яєць
Рецепт приготування котлет без хліба та яєць

Об’єм пюре визначається самостійно, виходячи з бажаної текстури котлет. Чим м’якше ви хочете отримати страву, тим більше розім’ятої картоплі потрібно додавати в фарш.

Рецепт приготування котлет Економка без хліба та яєць
Як приготувати смачні котлети

Для початку пропускаємо м’ясо разом з цибулею через м’ясорубку. Додаємо сіль, чорний мелений перець, спеції, за бажанням зелень. Відварену картоплю перебиваємо до стану пюре, після чого вносимо до фаршу.

Яйця збиваємо. Формуємо котлети, обвалюємо у борошні, занурюємо в яйце, а потім в панірувальні сухарі. Смажимо в рослинні олії на середньому вогні або запікайтемо в духовці.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.