Що додати в тушковане м’ясо на вечерю, щоб воно було соковитим і ніжним: знадобиться лише один інгредієнт

Тушковане м'ясо — це неймовірна страва, майстерність у приготуванні якої не знає меж. Так, в деяких національних кухнях м'ясу тушкують протягом 10-12 годин.

Втім, нам стільки часу витратити на приготування даної смакоти не знайти, та й відповідних умов для відтворення подібних рецептів немає. Тим не менш, у нашому матеріалі ми пропонуємо вам технологію приготування неймовірного м’яса, яке виходить дуже соковитим, ніжним, і обов’язково потішить вас своєю текстурою.

Рецепт найпростіший, без використання різних секретних інгредієнтів, як наприклад чорносливу, який все ж таки дуже добре поєднується з свининою.

Так само ви сміливо можете замінити свинину на яловичину чи курятину. Однак, розраховуйте, що рецепт написаний саме під дане м’ясо, а тому найкраще буде смакувати з ним.

Інгредієнти

  • Свинина – 1 кг
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • Вода – 2 л
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний мелений перець – 2 щіпки

Як приготувати найсмачніше тушковане м’ясо

Для початку необхідно обсмажити наше м’ясо до золотавості. Для цього ми ємо його подрібнюємо та викладаємо на гарячу пательні і обсмажуємо до золотавої скоринки.

Рецепт приготування картоплі з мʼясом для всієї сім'ї
Рецепт приготування мʼяса для всієї сім’ї

Після цього переносимо його у каструлю з товстим дном. І продовжуємо готувати там.

Цибулю тим часом чистимо, подрібнюємо та переносимо на сковороду, де готували м’ясо. Обсмажуємо до золотавості. Вона має бути прозорою. Обсмажене м’ясо, цибулю, сіль, чорний мелений перець та лавровий лист перемішуємо у каструлі у тушкуємо.

Додаємо до м’яса воду та ставимо на вогонь. Вода має покривати м’ясо на 2 пальці. Воду можна додати одразу гарячу. Доводимо воду до кипіння і гасимо м’ясо під кришкою на мінімальному вогні протягом 1,5-2 годин.

Рецепт вечері, що не потребує багато часу: свинина з овочами в томатному соусі
Рецепт вечері, що не потребує багато часу

Підливу краще спробувати на смак і при необхідності додати сіль або перець. Тушкуємо м’ясо до готовності.

Подаємо у гарячому вигляді з іншими стравами, а також гарніром. Для нього найкраще підходить картопля або пюре.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.