Як правильно готувати свинячі ребра, щоб вони були м’якими та соковитими: це обов’язково потрібно додати

Свинячі ребра — це справжній делікатес, особливо, якщо приготувати їх на диму. А щоб дійсно здивувати своїх гостей, необхідно слідувати декільком простим правилам.

Свинячі реберця далеко не найлегша частина тушки для приготування. Щоб зробити з них дійсно смачну вечерю, необхідно добре попрацювати над даним питанням, але результат завжди виправдовує увесь процес.

Звичайно, найкращі реберця як правило подають у спеціалізованих ресторанах. І вони стають ледь не найголовнішою позицію в меню. Вартість такої страви також не маленька, адже реберця — це доволі клопітна страва.

Продукт має бути максимально свіжий, бажано, щоб з молодої свинки. Потім м’ясо проходить тривалий етап маринування, після чого тамується на вогні, і також доволі довго. В ідеалі м’ясу має легко відставати від кісток, бути жирним, насиченим, соковитим. При вживанні сік має стікати на тарілку.

У нашому рецепті ми розповімо технологію приготування даної страви, щоб вона вийшла максимально смачною, а ви були задоволені.

Інгредієнти

  • Свинячі реберця – 1.3 кг
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Соєвий соус – 4 ст.
  • Зерниста гірчиця – 2 ст.
  • Лимонний сік – 2 ст.
  • Спеції та приправи – 2 ст.л.

Як приготувати смачні свинячі реберця

Для початку їх необхідно добре помити та порізати. Рослинну олію змішуємо з соєвим соусом, зернистою гірчицею, лимонним соком, спеціями і зеленню.

Як приготувати смачні свинячі реберця

Повністю об макуємо м’ясо у даному розчині, після чого складаємо в окрему ємність, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на добу маринуватися.

Дані реберця рекомендуємо готувати на вуличному грилі чи мангалі. Викладаємо їх на решітку та готуємо до появи золотавої скоринки, після чого викладаємо на тарілку та подаємо до столу у гарячому вигляді.

Рецепт свинячих реберець з чорносливом у томатному соусі
Рецепт свинячих реберець у соусі

До таких реберець варто окремо приготувати соус. Також не забувайте про смачний гарнір та супровод з овочів, які варто вживати при наявності м’яса на столі.

Смачного!

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.