Тушковані курячі шлунки із солоним огірком: спробуєш цю смакоту, і більше не захочеш на вечерю нічого іншого

Курячі шлунки — це доволі банальний продукт, який ти на менш можна перетворити на справжній шедевр. Як смачно нагодувати сім'ю, ще й бюджетно?

Курячі шлунки з огірком – це проста і доступна страва для кожної сім’ї. Смачна та поживна вечеря вам гарантована. До курячих шлунків можна подавати будь-який гарнір: картопляне пюре, рис чи макарони.

Примітно, що даний продукт популярний одразу через декілька причин. По-перше, він дуже бюджетний через те, що являється якби надлишковим складовим тушки, яка перетворюється на окремі позиції мʼясної продукції в магазинах. По-друге, це повністю полишена жиру м’ясо, яке має у своєму складі здебільшого білок, а також вітаміни, які необхідні для кісток.

Окрім того, курячі шлунки прекрасно поєднується з вершками, томатною пастою, овочами та іншими інгредієнтами, що робить їх ідеальними для експериментів на кухні.

Інгредієнти

  • Курячі шлунки – 500 г
  • Огірки солоні – 2 штуки
  • Морква – 0,5 штуки
  • Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
  • Сіль
  • перець
  • спеції
  • цукор – за смаком
  • Рослинна олія

Як приготувати смачні курячі шлунки

Курячі шлунки промийте, обсушіть, наріжте середніми шматочками і відправляйте в розігрітий сотейник або сковороду. Вода має повністю випаруватися, а шлунки злегка обсмажити.

Рецепт приготування м'ясної підливи до будь-якого гарніру
Рецепт приготування курячих шлунків до будь-якого гарніру

Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Коли шлунки трохи обсмажать, додайте цибулю, трохи обсмажте, потім додайте моркву. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і гасимо 40 хвилин. У процесі тушкування підливаємо воду, тому що якщо цього не зробити, то все може пригоріти.

Солоні огірки дрібно нарізаємо. Через 40 хвилин відправляємо їх до шлунків, даємо хвилин 5 покипіти, щоб огірки віддали сік та сіль. Тільки після цього доводимо страву до смаку: додаємо сіль, перець, улюблені спеції, обов’язково додаємо трохи цукру – приблизно 1ст. ложку, щоб збалансувати кислотність.

Рецепт приготування м'ясної підливи до будь-якого гарніру
Рецепт приготування шлунків до будь-якого гарніру

Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин на середньому вогні.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.