Неймовірний пиріг, який колись подавали олімпійцям: смачна плацинда з картоплею та цибулею

Це чудова страва з найпростіших інгредієнтів, яка готується неймовірно просто, а виходить дуже смачною та ситною. Для їх приготування не потрібні дріжджі, а як начинку ми використовуємо картоплю.

Цей пиріг можна приготувати на святковий стіл, щоб приємно здивувати своїх гостей. Також ви можете приготувати його на повсякденний стіл для своєї сім’ї. Готується такий пиріг дуже швидко і просто, а з його приготуванням у вас точно не виникне проблем, тому справиться абсолютно кожен.

Інгредієнти

  • Борошно – 300 г
  • Кефір – 200 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Картопля – 400 г
  • Сулугуні – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сіль і перець – за смаком

Рецепт приготування смачних пирогів

Картоплю очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками. У невелику каструлю наливаємо трохи воду, відправляємо картопля, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо щіпку солі, знімаємо пінку, яка утворюється на поверхні води та відварюємо картоплю до готовності.

Лінивий пиріг з картоплею та цибулею

Наступним етапом ми беремо цибулю, очищаємо її від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Далі беремо сковороду, ставимо її на вогонь, наливаємо трохи олії, приблизно 2 столові ложки і відправляємо на сковороду подрібнену цибулю. Обсмажуємо його до прозорості, після чого додаємо шматочок вершкового масла, солимо, перчимо за смаком. Добре перемішуємо та обсмажуємо до золотистого кольору.

Пиріг з картоплі та цибулі

Сир сулугуні натираємо на великій тертці та відправляємо в окрему ємність. Знімаємо картоплю з плити, зливаємо воду і розминаємо її в пюре. До картоплі додаємо обсмажену цибулю, натертий сир сулугуні та ретельно перемішуємо.

У глибоку ємність відправляємо 300 г борошна, половину чайної ложки солі, 10 г розпушувача, 50 г вершкового масла і добре перемішуємо руками. У центрі робимо поглиблення і заливаємо 200 мл кефіру, також додаємо яєчний жовток і половину столової ложки рослинної олії. Тепер руками добре вимішуємо тісто, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо приблизно на 10 хвилин.

Трохи посипаємо стіл мукою, після чого беремо половину тіста і трохи розкочуємо його. Викладаємо на нього половину приготовленої начинки і загортаємо тісто. Потроху розрівнюємо наш пиріг руками, у центрі проробляємо отвір, перекладаємо у форму для запікання, змащуємо яйцем і відправляємо в заздалегідь розігріту до 320 градусів духовку на 7 хвилин.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.