Смачна маринована скумбрія. Покроковий рецепт із точними пропорціями: не просто риба, а делікатес

Маринована скумбрія — це неймовірна смакота, яку дуже просто та швидко можна приготувати в домашніх умовах, і отримати найкращий результат з усіх можливих.

Для того, щоб отримати вдома неймовірно маринована скумбрія достатньо придбати свіжу рибу та дотримуватися рецепту, завдяки якому можна отримати неймовірну закуску до будь-якої нагоди, у тому числі до посиденьок з друзями.

Якщо не впевнені у результаті, який отримаєте, для початку необхідно взяти одну рибку та спробувати приготувати її. Намагайтеся не уникати використання спецій, адже саме вони надають неймовірної пряності вашій майбутній заку закусці.

Інгредієнти

  • дві заморожені скумбрії
  • 400 мл води
  • 3 ч. л. морської солі грубого помелу;
  • чотири лаврові листочки;
  • ½ ч. л. чорного перцю горошком (приблизно 7–10 шт.)
  • п’ять горошків духмяного перцю;
  • два бутони гвоздики;
  • ½ ч. л. коріандру в зернах.

Рецепт приготування маринованої скумбрії

Для початку скумбрію необхідно розморозити та добре помити. Якщо вона не розібрана, доведеться з нею повозитися. Відділяємо голову, хвіст і ретельно треба випотрошити нутрощі. Очистити рибу зсередини, щоб не було чорних плівок: вони дають гіркоту. Зверніть свою особливу увагу на жовчний міхур, його не можна пошкоджувати, інакше м’ясо стане гірким.

Як приготувати скумбрію в маринаді
Як приготувати скумбрію в маринаді

Далі необхідно обсушити скумбрію, і нарізати її шматочками. Візьміть гострий інструмент, а також постійно змушуйте його водою, щоб було легше працювати. Також завдяки гостроті у вас буде дуже рівний зріс, що буде додавати бонус зовнішньому вигляду закуски.

Як приготувати скумбрію в маринаді
Як приготувати скумбрію в маринаді

Щоб приготувати маринад необхідно закинути у воду усі спеції та прянощі.

Ставимо ємність з майбутнім маринадом на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо приблизно 5 хвилин. Важливо, щоб сіль повністю розчинилася. Поки цього не сталося не вимикаємо вогонь. Періодично обов’язково помішуємо, після чого охолоджуємо маринад.

Скумбрію викладаємо в ємність, в якій будемо маринувати її. Бажано, щоб вона герметично закривалася. Заливаємо рибу маринадом. Закриваємо ємність та ставимо в холодильник на декілька днів. Вже через добу можна пробувати закуску. Зберігається така продукція приблизно тиждень.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?