Після цього рецепту ви обовʼязково полюбите печінку: такої смачної та ніжної раніше ви точно не куштували

Обов'язково приготуйте печінку в сматанному соусі за даним рецептом, і обов'язково полюбите даний продукт, і почнете його їсти регулярно. Детальніше в статті.

Зазвичай люди доволі скептично ставляться до страв, в яких використовується печінка, і пов’язано це зі специфічним смаком даного продукту, а також важкою підготовкою.Неправильний крок, і печінка вийде дійсно не смачною, гіркотою. Але впоратися з нею не так вже і важко. Достатньо знати основні секрети підготовки. Перед використанням її необхідно добре вимити, почистити, позбавити від усіх плівок, а також зрізати жир.

Печінку варто включати у свій раціон, адже вона дуже багата на незамінні амінокислоти, а також на залізо, яке так потрібно нам для хорошого самопочуття та здоров’я. Сметана стане прекрасним помічником у створенні кулінарного шедевру.

Інгредієнти

  • Печінка (куряча) – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.
    Вода – 1 склянка
  • Сушений часник – за смаком
  • Сушений кріп – за смаком
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Як приготувати смачну печінку

Для початку необхідно підготувати овочі. Цибулю подрібнюємо кільцями, моркву чистимо та натираємо на тертушці. Патель розігріваємо, наливаємо олію, чекаємо, поки вона прогріється та викладаємо овочі.

Смажимо до готовності. Овочі мають стати м’якими, але не сильно підрум’янитися.

Як можна ще приготувати курячу печінку
Як приготувати курячу печінку

Печінку необхідно добре підготувати. Миємо її, чистимо, подрібнюємо на шматочки, якщо є така необхідність.
Перекладаємо печінку до тушкованих овочів, солимо до смаку.

Впродовж 20 хвилин тушкуємо початкову масу, а потім вносимо інгредієнти для створення соусу. Для цього нам потрібно борошно, перець, часник, спеції та зелень. Якщо хочеться надати приємної кислинки та неймовірного аромату, вносимо яблука.

Перемішуємо та тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин. Вливаємо у сковороду воду, додаємо сметану. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10, до загусання підливи.

Як можна ще приготувати курячу печінку
Як можна приготувати курячу печінку

Після того як підлива загусне та стане однорідною, необхідно залишити її відпочивати приблизно на 15 хвилин під кришкою, після чого можна подавати її на стіл на вечерю чи обід.

Подаємо у гарячому вигляді і обовʼязково супроводжуємо смачним гарніром.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.