Два способи приготувати смачнющу намазку на хліб: рецепти з черемшею, які варто спробувати цієї весни

Навесні так хочеться вітамінів, чогось свіжого та яскравого. Саме тому, пропонуємо приготувати смачні намазки з першої зелені. Запевняємо, це дуже смачно та корисно.

Черемша – це багатий на корисні речовини продукт. Вона містить в собі велику кількість вітамінів, зокрема вітамін С, який підтримує імунну систему та зміцнює організм та вітаміни групи В, які сприяють нормальному функціонуванню нервової системи та обміну речовин.

Крім того, черемша містить велику кількість мінеральних речовин, таких як залізо, кальцій та магній, які є необхідними для здоров’я кісток, м’язів та крові. Вона також відома своїми антиоксидантними властивостями, які запобігають передчасному старінню.

Варіант №1

  • Черемша – 100 грамів;
  • Горіхи волоські – 30 грамів;
  • Олія – 75 мілілітрів;
  • Сир твердий – 50 грамів;
  • Сіль – дрібка.

Інструкції з приготування

Горіхи підсмажуємо та подрібнюємо у блендері. Сир натираємо на дрібній терці. Черемшу змішуємо у блендері з горіхами, олією та сіллю. Все перемелюємо. Додаємо до суміші сир та гарно перемішуємо пасту. Така паста може місяць зберігатися у холодильнику, головне зверху залити пасту олією. На смак, це щось схоже на хрін або васабі. Смачного!

Два варіанти приготування намазки на хліб з черемшею
Два варіанти приготування намазки на хліб з черемшею

Варіант №2

Вершкове масло – 200 грамів;
Черемша (молоде листя) – 100 грамів;
Яйце – 1 штука;
Кріп – 20 грамів.

Інструкції з приготування

Черемшу промити та висушити. Яйце зварити та очистити від шкаралупи. Викладаємо інгредієнти до блендера. Масло має бути м’яке, кімнатної температури. Перебиваємо все блендером до однорідності. Масу викладаємо на харчову плівку, щільно її загортаємо та відправляємо до холодильника. Приблизно за годину, воно застигне та буде готове до споживання. Таке масло можна мазати на бутерброди, його можна додавати до картоплі, або використовувати як начинку для котлет по-київськи. Смачного!

Два варіанти приготування намазки на хліб з черемшею
Два варіанти приготування намазки на хліб з черемшею

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.