Буде готова за пів години: рецепт пасти Карбонара зі спагеті, беконом і вершками – вдома як в ресторані

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування класичної італійської пасти Карбонара. Така смачна вечеря здивує і дорослих, і малих, а гості столу проситимуть добавки.

Інгредієнти:

  • Спагеті – 400 г
  • Бекон – 200 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир пармезан – 50 г
  • Масло вершкове – 2 ст. ложки
  • Олія оливкова – 1 ст. ложка
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 2,3 л
  • Сіль – на свій смак
  • Перець чорний мелений – на свій смак
Рецепт класичної пасти Карбонара: як в найкращих італійських традиціях
Рецепт класичної пасти Карбонара: як в найкращих італійських традиціях

Приготування:

  1. Нарізаємо кубиками бекон.
  2. Два зубчики часнику роздавлюємо ножем.
  3. Розігріваємо сковороду, розтоплюємо 1 ст. ложку вершкового масла і обсмажуємо бекон з часником. Смажимо на помірному вогні протягом 10 хвилин, з бекону повинен витопитись жир, але бекон повинен залишитися м’яким. Після обсмажування часник прибираємо.
  4. У киплячу воду (2,3 л) додаємо 1 ст. ложку солі, 1 ст. ложку оливкової олії та спагеті. Варимо спагеті так, як зазначено на упаковці, важливо дотримуватися вказаного часу, щоб правильно зварити спагеті.
  5. Відокремлюємо 3 жовтки від білків. Кладемо в миску жовтки та одне яйце, солимо і перчимо (по 1 щіпці), добре збиваємо. Додаємо 2 ст. ложки натертого сиру, перемішуємо.
  6. Готові спагеті відкидаємо на друшляк, попередньо залишивши 300 мл води, в якій вони варилися.
  7. Вимикаємо вогонь під сковородою з беконом, додаємо спагеті та 1 ст. ложку вершкового масла. Вливаємо збиті яйця із сиром, все ретельно перемішуємо. Поступово додаємо 300 мл бульйону (води) від спагеті та постійно перемішуємо, яйця не повинні згорнутися.
  8. Щоб соус трохи загуснув, під сковородою вмикаємо слабкий вогонь і постійно перемішуємо приблизно 1 хвилину, щоб яйця не зварилися. Якщо соус вийде дуже густий, можете додати ще трохи бульйону.
  9. Викладаємо спагеті на тарілку, зверху посипаємо чорним меленим перцем і тертим сиром. Паста Карбонара готова. Смачного!

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?