Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Сьогодні ми приготуємо курячу печіночку по-берлінськи. Насправді цю страву подають в багатьох  ресторанах Німеччині та інших європейських країнах, тож  ми впевнені, що десь ви вже її куштували. А тепер настав час дізнатися сам рецепт.

Для того, щоб приготувати курячу печінку по-берлінськи, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 велика ріпчаста цибуля
  • 2 зелених яблука (Симиренко)
  • Олія для смаження
  • 30 г вершкового масла для карамелі
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 2 кружальця лимону
  • Сіль
  • Перець чорний свіже мелений
  • Паприка мелена (в мене копчена)
  • 2 ст.л. борошна

Приготування:

Яблука, цибулька і печінка – це найкраще поєднання смаку, тому цибульку крупно нарізаємо кільцями (десь 0,3 см). Яблука нарізаемо дольками.

Далі необхідно запанірувати печінку. Беремо пакет з борошном та вівалюемо туди печінку. Ретельно перемішуємо. В цей же пакет можно відразу додати перец та сіль.

У цьому рецептні використовується дві пательні, щоб зробити страву швидко. У першій обсмажуватимемо печінку, у другій – карамелізуватимемо яблука.

Щоб куряча печінка вийшла ніжніша, а масло не бризкалося, в сковороду кладемо два кружальця лимона.

Куряча печінка по-берлінськи
Куряча печінка по-берлінськи

Поки перша сковорода нагрівається, у другу кладемо 1,5 столові ложки цукру та вершкове масло. Розтоплюємо карамель.

Саме тоді перша сковорода нагрілася. Викладаємо до неї печінку. Намагайтеся викласти її в один шар, щоб вона не гасила, а смажилася. Обсмажуємо печінку  з двох сторін приблизно по 2 хвилини.

У цей час наспіла карамель – викладаємо часточки яблука. Періодично все перемішуємо.

Куряча печінка по-берлінськи
Куряча печінка по-берлінськи

Як тільки яблука карамелізуватися, перекладаємо їх до печінки, а в цій же сковорідці обсмажуємо цибулю до красивого золотистого кольору. За необхідності додайте трохи олії.

Потім перекладаємо цибулю в загальну сковорідку, перемішуємо і можна вже подавати до столу – печінка по-берлінськи готова!

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?