Ніжніше, ніж у молоці: чим залити печінку, щоб вона вийшла ідеальною – рецепт корисної вечері на всю сімʼю

Печінка індички - субпродукт, у якому поєднуються відмінний смак із великою користю та вітамінами. Продукт, який рекомендують включати до раціону харчування не тільки дітей, а й дорослих.

Пропонуємо вам приготувати тушковану печінку індички з овочами за нашим рецептом просто і без великої витрати часу! Усього за пів години, за допомогою нашого рецепту, у вас вийде ситна та смачна вечеря, збагачена вітамінами Е, В12, С. Гарнір до страви можна підібрати будь-який: рис, гречка, пшоно, вівсянка.

Історія цієї страви сягає своїм корінням в давню кулінарію багатьох народів. Печінка була цінним джерелом їжі для людей вже дуже давно, і її використовували у різних кулінарних традиціях.

Крім свого смаку, тушкована печінка індички також є здоровою стравою. Вона багата на білки, залізо, цинк і вітамін А. Разом з тим, у печінці міститься значна кількість холестерину, тому людям з високим рівнем холестерину слід вживати її в помірних кількостях.

Інгредієнти

  • Печінка індички – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Молоко – 50 мл
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Олія рослинна – 20 мл
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачну печінку

Спочатку промиємо печінку і наріжемо шматочками середнього розміру, перекладаємо в глибоку ємність. Заливаємо печінку молоком та вершками так, щоб ледве покривало печінку, залишаємо на годину.

Рецепт приготування карамелізована печінка з яблуками
Рецепт приготування печінки

Поки відпочиває індича печінка, підготуємо овочі. Очистимо від шкірки і дрібно наріжемо цибулю, почистимо і натріть на великій тертці моркву.

Зробимо обсмажування овочів. На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість олії, нагріваємо. Відправляємо нарізану цибулю на розпечену сковороду, обсмажуємо кілька хвилин. Через якийсь час туди відправляємо натерту моркву, обсмажуємо до м’якості овочів.

Рецепт приготування печінкових котлет з овочами
Рецепт приготування печінки

Коли цибуля і морква обсмажилися, набули золотистого кольору, відправляємо в сковороду до овочів печиво індички. Обсмажуємо печінку 10 – 15 хвилин, іноді помішуючи.

В кінці приготування підсолюємо печінку, перчимо до смаку, додаємо пару лаврових листів, сушений часник. Вливаємо сто мілілітрів вершків, перемішуємо, зменшуємо вогонь і залишаємо до кінця тушкувати печінку в вершках ще 10 хвилин.

Готову тушковану печінку подаємо до столу з улюбленим гарніром. Смачного!

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?