Євген Клопотенко остаточно “збожеволів” і показав, як зробити варення з грибів

Євген Клопотенко продовжує готувати у футболці з написом "божевільний" та зробив чергову провокацію. Цього разу він приготував таке, чого 100% раніше ніхто й ніколи ще вдома не робив.

Знаменитий на всю Україну шеф-кухар Євген Клопотенко, який також є ресторатором, співзасновником ресторану, громадським активістом і блогером, показав нову гастропровокацію. Свій експеримент він, як завжди, зняв на відео і виклав на своїй сторінці в соцмережі Instagram. При цьому, він для приколу продовжує одягати футболку з написом: “Божевільний”. Усе, що він робить, готує та викладає, це дійсно цікаво. Його експерименти з їжею в когось викликають захоплення, в когось здивування, а комусь це відверто не подобається. Останні можуть просто не дивитися.

Євген Клопотенко показав рецепт варення з грибів
Євген Клопотенко показав рецепт варення з грибів

За словами Євгена Клопотенка, імовірніше всього, що всі вже чули і знають про овочеве варення. Наприклад, є відомі рецепти, такі, як кабачкове варення з лимоном і цибулевий конфітюр. Тому, можна сміливо приготувати й варення з грибів, яке також може оцінити кожен. Щоб приготувати таке варення господиням знадобиться 500 грам грибів печериці, 200 грам цукру, 150 мілілітрів води та 1/2 соку лимону.

“Поки проходите стадію заперечення, то тримайте рецепт”, – подумав про те, як люди заздалегідь відреагують на таку гастропровокацію Євген Клопотенко.

Після того, як перелік продуктів за рецептом буде готовий, можна переходити до приготування самої страви. Перше, що слід зробити, нарізати гриби тонкими слайсами (тонким зрізом, шаром, шматочками). Викласти їх в глибоку каструлю. Туди ж додати цукор, воду і сік лимону. Все це слід варити на середньому вогні протягом однієї години. Шеф-кухар запевняє, що ось так все просто, але буде дуже і дуже смачно.

У коментарях під цим дописом Євгена Клопотенка люди пишуть, що наступна гастропровокація, яку він може зробити, це карамелізувати оселедця. Ще йому запропонували використати кленовий сироп і соус тамарі. Почалися у коментарях і жарти щодо того, чи буде варення з чорнобривців, адже чай з чорнобривців уже п’ють і він визнаний досить корисним. Також українцям подобається те, що на всі теоретичні питання щодо їжі у Євгена Клопотенка завжди є відповідь.

Схожі статті

Як ще в магазині зрозуміти, чи підходить капуста для квашення: ТОП-3 неочевидні ознаки, які все вирішують

Квашена капуста містить величезну кількість вітаміну С, а тому її дуже корисно вживати саме восени та взимку. Але є один нюанс — капусту потрібно вміти правильно підібрати та приготувати.

Додала це в пакет і почекала 3 години: вийшли хрусткі й дуже смачні малосольні огірки. Рецепт без маринаду

Сезон огірків у самому розпалі, тож чому б не приготувати дивовижно смачну закуску, яка ідеально поєднується з будь-якою стравою. Знадобиться лише 10 хвилин.

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.