Щоб борщ вийшов наваристим і не втратив червоний колір, робіть тільки так: невелика хитрість у рецепті

Здавалося б рецепт класичного українського борщу не складний, однак результати часто не задовільняють господинь. Як можна уникнути помилок, дізнайтеся в нашій статті.

Вельми часто господині зіштовхуються з ситуацією, коли здавалося б правильно приготований борщ виходить рудого кольору, або занадто солодким, або, наприклад, зовсім не наваристим. Як уникнути популярних помилок і зробити борщ таким, що домашніх не можна було-б відтягнути за вуха? Ці секрети доволі прості, але через незнання результат може вийти незадовільним.

Наваристість

Борщ
Один секрет, який повністю змінить смак вашого борща

Для того, щоб ваш борщ вийшов наварстим, головне обрати м’ясо на кістці. Яке саме, неважливо: ви можете взяти як куряче, так і свиняче або теляче. Необхідно залити його холодною водою і варити на повільному вогні, постійно знімаючи пінку ложкою. Якщо ви цього не зробите, то Бульон буде мутним. Втім, цю ситуацію легко виправити. Необхідно додати холодної води та закип’ятити бульйон, тоді уся муть підніметься в піну, яку ви зможете забрати.

Колір

Як приготувати борщ
Як приготувати борщ

Буряк втрачає колір під час приготування вашого борщу через те, що ви додаєте його сирим. Перш ніж робити за жарку, спочатку необхідно термічна обробити буряк, і саме тоді він віддасть увесь колір, який в нього є, а борщ вийде темно-червоним.

Не забувайте про пропорції, адже як правило, рідкий борщ нікому не подобається. Домашні обожнюють, коли ложка буквально стоїть в тарілці. Звісно, ви можете доповнювати рецепт за своїм бажанням, але кисло-солодкий присмак та насичений бульйон гарантують позитивний результат.

І варто не забувати, що борщ приготований з квасолею, а не з додаванням консервованої смакує дуже оригінально та незабутньо. Втім, це займає час та потребує також певних зусиль.

Схожі статті

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!