Окрошка не вийде, якщо не запам’ятаєте: простий рецепт літньої страви, від якого свекруха млітиме

Здавалося б, що готувати окрошку вміє кожна сучасна господиня, однак варто спробувати додавати щось нове до будь-якої страви, аби традиційний смак став дещо іншим та не менш смачним.

У кожної української родини є найулюбленіші страви, які готуються для багатьох свят чи звичайних будніх днів. Якщо ви поціновувач швидких рецептів та любите смакувати окрошкою, тоді наш рецепт точно для вас. Ми підготували покрокові дії та список інгредієнтів для кулінарного процесу.

Окрошку вважають традиційним холодним супом, який готується в більшості на Сході України. Втім, однозначних відомостей про походження цього пригощання не збереглося.

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 л кефіру;
  • 2 яйця;
  • приблизно 200 г відвареної курки;
  • 2 огірки;
  • 3 картоплини;
  • 200 г редиски;
  • зелень: пучок зеленої цибулі, петрушка та кріп.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку відваріть картоплю в мундирі, почистьте її та наріжте до дрібних кубиків.
  2. Далі варимо яйця й так само дрібно нарізаємо.
  3. Працюємо з м’ясом. Відварену курку нарізаємо невеличкими шматочками. Огірки нарізаємо так само, а редиску можна натерти на великій тертці.
  4. Зелень, яку обрали до вашого смаку дрібно ріжемо та кладемо до всієї місткості. Всі інгредієнти, які містяться в глибокій посудині солимо, перчимо та додаємо найважливіший інгредієнт з рецепта – кефір. Далі все перемішуємо ложкою та ставимо в холодильник приблизно на 20 хвилин, аби страва настоялася та наповнилася ароматом всіх продуктів.

    Простий рецепт літньої страви, від якого свекруха млітиме
  5. Можна розпочинати дегустацію, розливши окрошку у порційні тарілки. Для себе або для зустрічі гостей, страву додатково можна прикрасити зеленню та яйцем, посипавши їх зверху.

Схожі статті