Картопляні зрази, яких ви не куштували: класичний рецепт страви з грибною начинкою та ароматною зеленню

Українська кухня славиться багатьма традиційними стравами: борщем, дерунами, салом, окрошкою, утім, класичні картопляні зрази зі смаженими грибами чимало родин недооцінюють.

Картопляні зрази – ситна, бюджетна та швидка в приготуванні страва, яка стала популярною майже у всьому світі, а ще не займе багато ваших сил. Апетитна грибна начинка зі свіжою зеленню стане прекрасним доповненням до пухкенького тіста. Ласувати зразами можна не тільки в літню чи осінню пору, а й протягом всього року, використовуючи перевірені гриби з магазинів.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 400 г шампіньйонів;
  • 1 кг картопляного пюре;
  • 2 шт. цибулі;
  • рослинна олія для смаження;
  • 1 ст. л пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • сіль, перець та інші спеції на смак.

Спосіб приготування:

  1. Ножем ріжемо цибулю дрібними шматочками та смажимо на сковорідці з олією до красивого кольору золотистого відтінку. До неї додаємо шампіньйони, перець, сіль та можна скористатися ще іншими приправами для грибів.
  2. Далі працюємо з тістом. У воді, яку попередньо підсолили варимо картоплю та робимо з неї пюре. До неї додаємо яйце, перець, борошно та все добряче мішаємо, аби утворене тісто було зручним для того, аби ліпити наші зрази.
  3. З утвореного тіста картопляного типу починаємо ліпити смаколики з грибною начинкою, паніруючи зрази в сухарях.

    Класичний рецепт зразів з грибною начинкою та ароматною зеленню
  4. Далі помістимо зрази на розігріту пательню, обсмажуючи на малесенькому вогні даний картопляний смаколик, приблизно по 5 хвилин на кожному боці. Дочекавшись рум’яної скоринки, можна знімати їх з вогню та покласти до кухонної тарілки.

    Картопляні зрази
    Картопляні зрази, яких ви не куштували
  5. Подавати страву радимо зі сметанкою та свіжою зеленню, яка додасть ще більшого аромату та смаку. Після прикрашання, починаємо дегустацію. Всім смачного!

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.