Замість окрошки і холодника. Освіжаючий суп на квасі, який готували ще в 15 столітті: український суп таратута

Пісна страва української кухні. Щось схоже на окрошку, але давно забуте. Рекомендуємо спробувати супчик, який гарно освіжає та допомагає подолати літню спеку.

Повертаємо в побут стародавню українську кухню. Холодний суп таратута був вигаданий ще за литовського правління. В різній місцевості українці таратуту могли готувати як закуску або салат.

Дуже актуальна страва в літню спеку. Супчик таратута схожий на окрошку, але з буряком та солоними огірками, що роблять страву незвичною.

Для тататути можна обрати будь-який квас, світлий чи темний – не важливо. Використовуйте той, що вам до душі. Також огірки можна брати квашені або солоні, але не мариновані, оцет в розсолі зіпсує смак страви. Буряк обирайте яскравий та солодкий, його не обов’язково запікати, можна і відварити.

Інгредієнти

  • Буряк 2 штуки
  • Солоні огірки 3 штуки
  • Яблуко 1 штука
  • Хрін 20 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Квас 500 грамів
  • Сметана
  • Сіль
  • Зелень

Рецепт приготування холодного супу таратута

Буряк необхідно промити, висушити та завернути у фольгу. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Запікаємо буряк приблизно 1 годину. Після охолоджуємо.

Готуємо український національний холодний суп таратута
Готуємо український національний холодний суп таратута

Огірки та яблуко нарізаємо соломкою. Цибулю ріжемо кільцями. Буряк наріжте кружечками.

Готуємо український національний холодний суп таратута
Готуємо український національний холодний суп таратута

До овочів додаємо хрін, солимо та перчимо на свій смак. Додаємо декілька столових ложок огіркового розсолу. Заливаємо суміш пів літром квасу. Зелень додаємо на смак.

Готуємо український національний холодний суп таратута
Готуємо український національний холодний суп таратута

Супу необхідно настоятись в холодильнику приблизно годину, після чого можемо вживати. За бажанням, перед подачею можна додати ложечку сметани. Смачного.

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.