Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Самвел Адамян був одним із учасників популярного кулінарного шоу “МастерШеф” в Україні. І хоча на проєкті він не зайняв призового місця, це не завадило кулінару-аматору відкрити власний YouTube-канал. Сьогодні на блог Самвела підписано понад 680 тисяч людей, які з нетерпінням чекають від нього нових оригінальних рецептів.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф
Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

Так, напередодні кулінар розповів, як приготувати Полтавський капусняк.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички
  • 2 картоплі
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 2 столові ложки пшона
  • 900 гр кислої капусти
  • 150 гр сметани
  • 1 ст. ложки томатної пасти

Приготування:

Спочатку необхідно зварити насичений м’ясний бульйон. Крім індички в 4-літрову каструлю закладаємо одну моркву, одну цибулину та дві очищені картоплі. Туди ж відправляємо три лаврушки і трохи запашного перцю горошком. Заливаємо водою та ставимо на вогонь. У процесі варіння воду не міняємо, просто знімаємо піну.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф
Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

Поки вариться бульйон, готуємо капусту. 900 г квашеної капусти заливаємо холодною водою. Трохи промиваємо, зливаємо воду. Потім капусту необхідно дрібно нарізати і відставити убік.

Приготуємо пшоно. Спочатку його потрібно промити, а потім обсмажити на сухій сковорідці. Наприкінці додаємо 3 ст. ложки сметани, перемішуємо і залишаємо убік.

Цибулю нарізаємо на дрібні кубики, моркву натираємо на великій тертці. Всі овочі обсмажуємо на олії до прозорості. Потім додаємо томатну пасту та 2 ст. ложки сметани. Перемішуємо та вимикаємо вогонь.

В цей час приготувався бульйон. Виймаємо з нього все –  м’ясо та овочі. Цибулю і моркву просто викидаємо, а картоплю перекладаємо в засмажку і розминаємо за допомогою товкушки.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф
Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

У порожній бульйон викладаємо квашену капусту. Варимо на повільному вогні приблизно 20 хвилин.

Потім додаємо подрібнене варене м’ясо та засмажку з картоплею.

Наприкінці за рецептом у Полтавський капусняк кладуть свіжу картоплю, натерту на дрібній тертці. Після цього варимо приблизно 5-10 хвилин, додаємо зелень і вимикаємо вогонь. Капусняк готовий! Можно подавати до столу.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф
Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

 

Схожі статті

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.

Беру банку консервованого горошку та готую геніальний суп: смачний рецепт із простих продуктів за 20 хвилин

Простий обід, що готується нашвидкуруч. Новий рецепт супу із простих продуктів, який допоможе насититися на цілий день. Це дуже смачно, ситно та бюджетно.