Як приготувати вінегрет — легкий рецепт

Вінегрет — це доступний, яскравий, простий і неймовірно смачний салат. Розповідаємо, як приготувати його правильно і легко.

Легкий рецепт вінегрету

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 5 шт. буряка  
  • 4 морквини 
  • 5 картоплин 
  • 6 солоних огірків  
  • 1 банка консервованого горошку  
  • 1 цибуля  
  • Сіль — за смаковими уподобаннями 
  • Олія соняшникова — для заправки салату 
Вінегрет

У першу чергу всі овочі потрібно ретельно вимити за допомогою щітки. Картоплю, моркву та буряк варити варто в окремих сотейниках. Перекладіть всі овочі і залийте холодною водою. Поставте на плиту і варіть до готовності. Перевірити це можна за допомогою виделки, проколовши овочі. Коли овоч буде м’яким — він готовий. Потім злийте відвар від овочів і залийте холодною водою.  

Коли овочі трішки охолонуть — очистіть від шкірки. Краще це робити, коли будуть ще теплими.  

Очищені овочі накрийте харчовою плічкою або кришкою і відправте в холодильник на декілька годин, а краще на ніч.  

Замаринуйте цибулю. Для цього потрібно подрібнити її кубиками, залити водою та оцтом. Відставте, поки не охолоне вода. Далі злегка відіжміть цибулю.  

Візьміть глибоку миску для салату. Першими наріжте буряк. Перекладіть його в миску і влийте кілька столових ложок олії. Добре перемішайте. Це додасть буряку насиченого кольору. Потім наріжте моркву та картоплю однаково за розміром. Додайте до буряку. Подрібніть солоні огірки. Якщо у них забагато розсолу, то краще віджати і тоді перекласти до салату. Додайте горошок і мариновану цибулю. Посоліть за смаком і влийте олію. Ретельно перемішайте і подавайте до столу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!