Неймовірно смачна закуска на святковий стіл: фаршировані печериці без м’яса, що сподобаються усім гостям

Варіація популярної закуски, що приголомшить гостей під час святкової вечері. Готується просто, а результат вражає смаком та красою. Обов'язково спробуйте.

Інгредієнти

  • 500 грамів печериць (12 штук великих);
  • 1-2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • 50-60 грамів м’якого сиру (наприклад Моцарела);
  • 50-60 грамів твердого сиру;
  • сіль, перець, сухий часник, зелень кропу – за своїм смаком;
  • сметана для маринування.

Рецепт приготування

Беремо печериці. Обирайте гриби з великими капелюшками. Миємо печериці, видаляємо ніжку та зрізаємо частину м’якоті, це все піде до начинки. Підготовані капелюшки підсолюємо та змащуємо сметаною. Залишаємо їх маринуватися, поки будемо готувати начинку. Можна цього не робити, але так закуска виходить смачніше. Замість сметани можна використовувати майонез.

Рецепт приготування фаршированих печериць без м'яса
Рецепт приготування фаршированих печериць без м’яса

Для начинки нарізаємо ніжки й зрізану частину печериця. Дрібно нарізаємо цибулю. На пательні з розігрітою рослинною олією обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо печериці. Після того, як вийде зайва волога, солимо та перчимо гриби. Смажимо на середньому вогні до готовності, періодично помішуючи.

Рецепт приготування фаршированих печериць без м'яса
Рецепт приготування фаршированих печериць без м’яса

Натираємо на м’який та твердий сир на терці. Замість м’якого сиру, можна використовувати плавлений. Додаємо м’який сир та сухий часник (можна використовувати звичайний, натертий на терці) до обсмажених грибів, туди ж вбиваємо яйце. Відразу гарно перемішуємо, щоб яйце не схопилося. Викладаємо начинку у капелюшки грибів. Зверху присипаємо твердим сиром.

Рецепт приготування фаршированих печериць без м'яса
Рецепт приготування фаршированих печериць без м’яса

Запікаємо закуску у духовці при температурі 180 градусів, приблизно 25 хвилин. Краще подавати їх до столу, відразу, гарячими. Закуску можна прикрасити зеленню, наприклад кропом. Смачного.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!