Ароматна, соковита та ніжна страва для вибагливих гурманів: ідеальна запечена курка з хрумкою скоринкою

Курка за чим рецептом виходить дуже соковита та ніжна. Вона дивовижна на смак та має гарну рум'яну скоринку. Тож, таку страву не соромно поставити в цент святкового стола.

Інгредієнти

  • Тушка курки – 1 штука;
  • Майонез – 1 столова ложка;
  • Гірчиця – 1 чайна ложка;
  • Мед – 1 столова ложка;
  • Лимонний сік – 1 столова ложка;
  • Соєвий соус – 80 грамів;
  • Солодка паприка – 1 чайна ложка;
  • Чорний перець – 0,5 чайної ложки;
  • Базилік – 1 чайна ложка;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Приправа гриль для курки – 1 чайна ложка.

Інструкції з приготування

Готуємо маринад. В глибокій мисці змішуємо майонез, мед, гірчицю, паприку, чорний молотий перець, сіль, сушений базилік, приправу, лимонний сік, соєвий соус. Гарно перемішуємо маринад. За бажанням ви можете змінити склад маринаду, якщо не любите окремі інгредієнти.

Ідеальний рецепт приготуванні запеченої у духовці курки
Ідеальний рецепт приготуванні запеченої у духовці курки

Курку промиваємо холодною водою та обтираємо паперовими рушниками. Гарно обтираємо її маринадом і ззовні, і всередині. Прикриваємо її харчовою плівкою та відправляємо до холодильника на декілька годин для того, щоб вона гарно промаринувалася. За вашим бажанням, курку можна запікати з овочами, наприклад картоплею та морквою. Тоді овочі наситяться смаками та ароматами птиці.

Ідеальний рецепт приготуванні запеченої у духовці курки
Ідеальний рецепт приготуванні запеченої у духовці курки

На дно форми виливаємо столову ложку олії та розмащуємо її по формі. Перекладаємо курку до форми. Голкою протикаємо її у декількох місцях. Зверху виливаємо маринад, що залишився. Накриваємо форму фольгою та переміщаємо її у заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо курку при температурі 200 градусів до готовності, приблизно 1-1.5 години. Орієнтуйтеся на власну духовку. Якщо ваша курка домашня, для приготування їй знадобиться більше часу, якщо магазинна, то менше. За 15 хвилин до готовності зніміть фольгу. Смачного.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!