Курячі крильця на швидку руку, коли немає часу возитися на кухні перед Новим роком: краще навести марафет

Якщо немає часу довго порається на кухні перед святами, то на допомогу прийдуть рецепти з категорії "на швидку руку". Ідеальна гаряча страва до новорічного столу - курячі крильця, запечені в духовці.

Щоб курячі крильця вийшли соковитими, їх можна замаринувати. Запікатимемо не на відкритому вогні, а в духовці. Автори рецепта радять час від часу перевертати крильця, щоб вони рівномірно запеклися і з’явилася красива золотиста скоринка. Приготування курячих крилець практично не потребує тимчасових витрат, все зробить духовка.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курячих крилець
  • 100 г – кукурудзяного крохмалю або борошно
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1 ч.л.
  • Паприка солодка – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Червоний мелений гострий перець – 1/3 ч.л.

Приготування:

Перед тим, як замаринувати, курячі крильця необхідно ретельно промити під проточною водою та добре обсушити кухонними паперовими рушниками.

Курячі крильця в духовці
Курячі крильця в духовці

Потім крильця розкладаються на обробну дошку і розрізають навпіл по плечовому суглобу.

В окремій піалі змішуємо крохмаль (або борошно – на вибір), гострий червоний перець, паприку, чорний мелений перець та сіль. Все добре перемішати до одержання однорідної суміші.

Курячі крильця в духовці

Потім з’єднуємо курячі крильця зі спеціями. Намагаємось, щоб суха суміш рівномірно розподілилася на поверхні курячого м’яса.

На лист розстилаємо аркуш паперу для запікання і зверху ставимо грати з духовці. На решітку на невеликій відстані один від одного викладаємо курячі крила, обвалені в крохмалі (або борошні) та спеціях.

Курячі крильця в духовці
Курячі крильця в духовці

Духовку розігріваємо до 180-200 градусів за Цельсієм. Деко з крилами ставимо в розігріту духовку. М’ясо запікатиметься протягом приблизно 25 хвилин.

Курячі крильця в духовці
Курячі крильця в духовці

Потім дістаємо курячі крильця з духовки і змащуємо кожен шматочок олією. Це необхідно робити кілька разів з кожного боку, тоді вийде гарна рум’яна скоринка.

Курячі крильця в духовці
Курячі крильця в духовці

Знову відправити крила в духовку запікатися приблизно на 10 хвилин до повної готовності.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.