Гості не повірили, що це найдешевший хек. Рецепт, який робить з дешевої риби справжній ресторанний делікатес

Для того, щоб приготувати смачну святкову страву з риби, не обов'язково купувати дорогий осетр або тунець, можна легко приготувати справжній кулінарний шедевр з дешевого хека.

Коли чекаєш гостей, завжди хочеться здивувати їх чимось смачним і оригінальним. Як правило, господині купують вишукані продукти, а потім витрачають багато часу і сил, щоб приготувати складну страву. А навіщо, якщо можна зробити справжній кулінарний шедевр із звичайного дешевого хека. Риба виходить ніжною, соковитою, ароматною та дуже смачною. Ця страва сподобається навіть дітям.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 кг
  • Вода
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець – 8-10 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Рибний бульйон – 1 склянка
  • Сметана – 150 г
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Дрібка цукру для балансу смаків

Приготування:

Попередньо очищаємо хек від луски та обрізаємо всі плавці на спинці та на черевці. Промиваємо нутрощі. Добре витираємо паперовими рушниками. Нарізаємо на досить великі шматочки.

Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню
Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню

Дістаємо каструлю і викладаємо рибу по колу. Додаємо пару лаврових листів та кілька горошин чорного перцю. Підсолюємо за смаком. Заливаємо водою так, щоб риба повністю вкрилася.

Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню
Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння та варимо хек до повної готовності. Це може тривати 15-20 хвилин після закипання.

У цей час беремо цибулю і нарізаємо її дрібним кубиком. Одну моркву нарізаємо тоненькою соломкою. Можна натерти на великій тертці.

Ставимо сковорідку на вогонь. Наливаємо в неї олію. Обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо моркву та обсмажуємо ще пару хвилин, до того, як вона стане м’якою.

Потім додаємо 1 ст. ложку пшеничного борошна. Це потрібно для загусання майбутнього соусу, а також для того, щоб сметана яку будемо додавати трохи пізніше, не розшарувалася і не згорнулася.

Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню
Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню

Коли хек зварився, перекладаємо його на окрему тарілку. Рибний бульйон проціджуємо через сито у велику чашку. Виливаємо його в сковорідку із овочами. Потім додаємо сюди ж 150 г жирної сметани. Також можна використовувати вершки, але не менше ніж 20% жирності. Далі спробуйте соус на сіль, якщо її недостатньо, додайте ще. За бажанням можна покласти чорний мелений перець або суміш приправ для риби.

Важливий момент! Якщо сметана трохи кислувата, то можна збалансувати її смак невеликою кількістю цукру.

Після того, як хек охолонув, видаляємо з нього всі кістки. Очищені шматочки риби викладаємо в соус. Накриваємо кришкою та гасимо на мінімальному вогні буквально 5 хвилин.

Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню
Як із звичайного хека зробити страву з ресторанного меню

Подавати із гарніром. Для гостей це може бути картопляне пюре. Риба виходить просто смакота! Якби не сказала, що це хек, то гості не повірили б.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.