Рецепт пишного бісквіту: замінюємо розпушувач амонієм та отримуємо високі, пишні коржі, які не опадають

Зазвичай в рецептах пишних бісквітів не обходяться без звичного всім розпушувача, але якщо замінити його амонієм, випічка вийде ще більш повітряною і м'якою.

Амоній — це практично той же розпушувач, який в основному використовують на кондитерських виробництвах. При цьому його не складе труднощів знайти в магазині, та й коштує він недорого. Якщо ви ніколи не користувалися амонієм, пропонуємо випробувати його в простому рецепті пишного бісквіта — коржі вас не підведуть.

Амоній та розпушувач
Амоній та розпушувач

Список інгредієнтів

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • курячі яйця — 8 штук;
  • цукор — 500 мл по мірній склянці;
  • пшеничне борошно — 500 мл по мірній склянці;
  • харчової амоній — одна чайна ложка;
  • оцет — дві столові ложки.
Пишний бісквіт
Пишний бісквіт

Рецепт бісквіта з амонієм

Перш ніж почати готувати, подбайте, щоб під рукою була миска, міксер (можна замінити вінчиком), пергамент і форма для випічки. Нарешті, можна приступати.

В першу чергу збийте усі 8 яєць з цукром до утворення пишної білої маси. Зручніше і швидше це робити міксером, але якщо у вас його немає, доведеться попрацювати віночком вручну. Потім додайте в майбутнє тісто чайну ложку амонію, погасивши його оцтом, і борошно.

Акуратно і ретельно все перемішайте, після чого перелийте рідкувате тісто в застелену пергаментом форму для випічки і відправте в розігріту до 170 градусів духовку. Випікати бісквіт необхідно до тих пір, поки зубочистка не залишатиметься сухою після протикання середини коржа.

Приготування бісквіту

Вказаної кількості інгредієнтів вистачить на велике деко. При необхідності можна взяти вдвічі менше продуктів і, відповідно, спекти бісквіт меншого розміру. Смачного!

Схожі статті

Улюблене печиво дитинства, яке готується всього за 30 хвилин! Одна хитрість, яка робить його саме таким

Справжні ласуни точно оцінять цей рецепт - багато шоколаду та горіхів, що ще треба для вдалого чаювання? Спробуйте цей простий рецепт та почастуйте рідних смачненьким.

Ідеально до чаю та кави! Цей тертий пиріг хочеться готувати ще і ще! Дуже смачна начинка з секретом

Коли потрібно швидко приготувати щось смачненьке до чаю, тертий пиріг — це ідеальний варіант. Спробуйте цей рецепт один раз, і ви будете використовувати його постійно.

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.