Як тільки відвернетеся — з’їдять усю тарілку: рецепт фантастичних пиріжків з яблуками та хрусткою скоринкою

Яблучні пиріжки — добре знайома нам смакота з дитинства, адже часто ними пригощали нас наші бабусі. Але як зробити їх пишними, м'якими та з хрусткою скоринкою?

Напевно, мало знайдеться людей, які б не любили пиріжки. Особливо домашні. Пишні дріжджові або повітряні листкові пиріжки з яблучною начинкою – одні з найулюбленіших. Щоб навчитися готувати пиріжки з яблуками необхідно просто ознайомитися з рецептами, в яких розкрито таємниці замішування різного виду тіста та підготовки найсмачнішої начинки.

Як зробити так, щоб яблучний сік не випливав з пиріжків під час смаження? Чи натерти яблука на тертці і змішати з цукром або обсмажити в маслі яблучні часточки? Що ще можна додати в начинку, щоб вона стала ще ароматнішою та смачнішою? Чому віддати перевагу: пиріжки посмажити в олії чи спекти в духовці? На ці та інші питання ми вам із задоволенням допоможемо знайти відповідь, щоб ваші пиріжки вийшли найкрасивіші та найсмачніші.

Інгредієнти

  • Сир 9% – 200 г
  • Борошно – 150 г
  • Вершкове масло – 85 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Ванілін (кориця)

Як смачно приготувати пиріжки

Для приготування тіста зернистий сир протерти через сито або взяти звичайний, кремоподібний продукт.

Перемішати з цукровим піском, сіллю, розм’якшеним вершковим маслом, додати трохи збите сире яйце.

Рецепт пиріжків на кефірі
Рецепт пиріжків 

У масу всипати просіяне пшеничне борошно, перемішане з розпушувачем. Тісто має вийти м’яким, за необхідності борошно можна додати.

Колобок накрити мискою і дати постояти для набухання клейковини. Великі яблука очистити від шкірки та насіннєвих камер, нарізати м’якоть невеликими кубиками.

Окремо в сотейнику розтопити ще одну порцію масла, додати яблука та цукор. Начинку згасити до м’якості та випарювання рідини.

В кінці приготування додати мелену корицю або ванілін з пакетика, родзинки без кісточок, масу перемішати і остудити.

Застелити лист пергаментом, змастити маслом. Готове тісто розділити на десять частин, розкотити в коржики, викласти начинку та сформувати невеликі пиріжки.

Що робити, щоб із печених пиріжків не випливала начинка

Викласти вироби на деко, змастити яйцем або жовтком. Пекти в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці, до золотистого кольору. Подавати до чаю, молока, кефіру та інших кисломолочних напоїв. Пиріжки можна посипати цукровою пудрою.

Схожі статті

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.