Не гірше ніж у королеви десертів Лізи Глінської: готуємо лінивий яблучний штрудель за простим рецептом

Всі з нас іноді або дуже часто полюбляють з'їсти щось солоденьке та смачне. Для когось любов – це шоколад, для когось тортик, а для когось більш цікаві десерти. Але іноді їхні рецепти дуже складні.

Сьогодні ми поділимось рецептом лінивого, але дуже смачного яблучного штруделя. Та спочатку розкажемо, що це за десерт і звідки він до нас дійшов. За своїм походженням штрудель – це австро-угорська випічка з дуже тонкого листкового тіста. Загалом штрудель асоціюють тільки з яблуками, але начинки для нього можуть бути як солодкими, так і солоними. Але сьогодні ми готуємо класичний – з яблуками. І для цього лінивого рецепту вам знадобляться такі інгредієнти як:

  • Яблука – 3 штуки
  • Вершкове масло – 60 грамів
  • Мелена кориця – 1 чайна ложка
  • Цукор (якщо яблука кислі – 200 грамів,  якщо солодкі – 100 грамів)
  • Лаваш – 1 штука
  • Панірувальні сухарі – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком.
Лінивий штрудель
Лінивий штрудель

Оскільки тепер ми знаємо історію походження та інгредієнти, які нам необхідні, можна переходити до приготування. Ми вирішили поступово розписати всі кроки приготування, яке не займе у вас понад годину, а можливо й менше.

Яблука очищаємо від шкірки та серединки. До речі, найсмачніше буде з зеленими яблуками. Гренні Сміт або Семеринка будуть кращим варіантом.

Нарізаємо яблука півкільцями. Ця форма більш зручна для приготування.

Беремо вершкове масло і нарізаємо його кубиками.

Беремо миску і там перемішуємо яблука з цукром, корицею та маслом.

Далі беремо лаваш, посипаємо його панірувальними сухарями, головне не перестаратися. А зверху викладаємо яблука та скручуємо його в плідний рулетик.

Майже готові штруделі ставимо в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Процес приготування
Процес приготування

Готовий штрудель посипаємо цукровою пудрою за смаком та залишаємо його охолонути. В цей час можна приготувати чай або каву.

Як бачите, рецепт лінивого штруделю з яблуками є неймовірно легким та швидким. Але його смак не поступається класичному штруделю з найкращих кондитерських.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.