Все змішали і в духовку: ви будете робити неймовірний сирний кекс з родзинками за цим рецептом кожного дня

Сирний кекс - це популярна десертна страва, яка має м'яку текстуру та ніжний смак. Головними інгредієнтами даного кексу є сир та вершкове масло.

Історія цієї страви немає однозначного походження. Проте, сирні кекси популярні у багатьох країнах, включаючи Україну, Німеччину та Скандинавські країни. У цих регіонах сир є одним із основних молочних продуктів, і його використовують для приготування різних десертів.

Сирний кекс на вершковому маслі багатий на білки, кальцій, фосфор, вітаміни А і D. Сир містить у собі корисні бактерії, які сприяють нормалізації мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Вершкове масло є джерелом клітковини та корисних жирів, які необхідні для нормального функціонування організму.

Однак сирний кекс на вершковому маслі може бути висококалорійним і містити велику кількість жирів і цукру. Тому його вживання у великих кількостях може негативно позначитися на фігурі та здоров’ї.

Сирний кекс простий у приготуванні. Потрібно тільки формочку. Таке нескладне і швидке частування підійде і на сніданок і на десерт. Сир потрібен жирний. Розмаїти можна горіхами, родзинками, цукатами.

Сирний кекс на вершковому маслі добре поєднується з чаєм, кавою або молоком. Також його можна подавати з полуницею, малиною чи іншими свіжими фруктами для створення яскравого та свіжого смаку.

Спосіб подачі кексу може бути різним. Він може бути сервірований у вигляді великої скибочки або порційних шматочків, прикрашених вершками, шоколадною глазур’ю або ягодами.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Сир жирний – 200 г
  • Сметана – 2 ст.
  • Вершкове масло – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода – 0,5 ч.л.
    Сіль – за смаком

Приготування неймовірного сирного кексу

У сир додати розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, цукор, соду, дрібку солі. Все перемішати.

Сирний кекс на маслі

Можна просто лопаткою, а можна і за допомогою міксера. Додаємо просіяне борошно в два етапи. Все перемішуємо, щоб урізноманітнити смак. Вносимо родзинки.

Сирний кекс на маслі

Усю цю суміш викласти у форму, змащену вершковим маслом. Розподілити і поставити в розігріту духову шафу 180 градусів на 30 хвилин.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.