Рецепт сирного пирога з яблуками та грушами: смачний десерт, що створить святкову та затишну атмосферу

Час від часу кожен бажає насолодитись смаком теплого та ніжного домашнього пирога. Цей рецепт сирного десерту з яблуками, грушами та родзинками стане чудовим вибором для поціновувачів солоденького.

Інгредієнти:

  • М’який сир – 170 г
  • Сир фета – 80 г
  • Масло вершкове – 150 г + для змащування
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 250 г (2 стакани об’ємом 200 мл)
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Яблука – 140 г
  • Груші – 180 г
  • Родзинки – 80-100 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукрова пудра (за бажанням) – для подачі

Підготовка інгредієнтів:

Підготуйте всі інгредієнти. Дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м’яким при кімнатній температурі. Якщо родзинки мають тверді частинки, очистьте їх, промийте, залийте окропом і залиште на 5 хвилин. Потім відцідіть та перекладіть на паперовий рушник, щоб він всотав зайву вологу.

Найкращий рецепт святкового пирога з яблуками та грушами
Найкращий рецепт святкового пирога з яблуками та грушами

Приготування тіста:

У миску для збивання вбийте 3 яйця та додайте цукор, ванільний цукор та сіль. Збийте до отримання пишної піни. Після цього додайте сир, фету та м’яке масло. Збийте усі інгредієнти до однорідності.

Просійте борошно та додайте у нього розпушувач. Далі цю суміш поступово додаємо до сирно-яєчної маси. Обережно перемішуйте круговими обертами після додавання кожної порції борошна.

Підготовка фруктів:

Яблука та груші очистьте та виріжте серцевини. Яблука наріжте кубиками, а груші – скибочками. Половину фруктів та родзинки додайте до тіста (кілька родзинок можна залишити для прикраси).

Найкращий рецепт святкового пирога з яблуками та грушами
Найкращий рецепт святкового пирога з яблуками та грушами

Формуємо пиріг:

Форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Перекладіть тісто в форму. Зверху на пиріг гарно покладіть фрукти, що залишились. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

Після випікання дайте десерту охолонути прямо в формі. Після цього дістаємо та перекладаємо на тарілку для подачі. За бажанням прикрасьте пиріг за допомогою цукрової пудри. Сирний пиріг з яблуками, грушами та родзинками готовий, смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.