Рецепт булочок із заварним кремом, що просто тане у роті: діти та дорослі в захваті від смакоти

Пухкі булочки щедро просочені ніжним заварним кремом стануть для вас справжнім відкриттям. Цей рецепт поєднує лиш найкращі інгредієнти, вони створять десерт, що буде чудовим доповненням вашого столу.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко (тепле) – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 60 г
  • Рослинна олія – 1 ст. л. (+ для змащування)
  • Цукор – 100 г
  • Дріжджі сухі – 7 г (20 г пресованих дріжджів)
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для крему:

Молоко – 250 мл
Яйце – 1 шт.
Цукор – 50 г
Крохмаль кукурудзяний – 20 г
Масло вершкове – 20 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для змащування булочок:

Жовток – 1 шт.
Молоко – 1 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Вода (кип’яток) – 2 ст. л.

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Готуємо крем: Для цього змішайте цукор, кукурудзяний крохмаль і яйце до однорідності. Додайте гаряче молоко і добре перемішайте. Вилийте суміш в сотейник і варіть на маленькому вогні до загущення, постійно помішуйте.

Рецепт булочок із заварним кремом: випічка, що тане у роті
Рецепт булочок із заварним кремом: випічка, що тане у роті

Зніміть масу з вогню. Додайте ванільний цукор і вершкове масло. Добре перемішайте до однорідності. Покрийте заварний крем харчовою плівкою, вона повинна прилягати до крему, щоб зверху не утворилася скоринка. Дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Готуємо тісто: В глибоку миску налити молоко. Не гаряче, трішки тепле, щоб дріжджі не загинули. Додайте цукор, дріжджі, сіль, ціле яйце і один білок, розтоплене вершкове масло, рослинну олію. Перемішати.

Частинами додавайте борошно (Може знадобитися трошки більше чи менше, все залежить від борошна), замісіть тісто руками або за допомогою міксера.

Змастіть миску і тісто рослинною олією, накрийте плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб воно піднялось.

Робочу поверхню змажте невеликою кількістю рослинної олії. Розкатайте готове тісто в пласт товщиною 0,5 см, надайте йому форму прямокутника. Тісто змастіть заварним кремом, залиште 1,5-2 см дальнього краю тіста пустим.

Рецепт булочок із заварним кремом: випічка, що тане у роті
Рецепт булочок із заварним кремом: випічка, що тане у роті

Обережно скрутіть тісто в рулет, сильно не стискайте. Розріжте рулет на рівні частини, приблизно 4 см, на 12 шматків.

Низ булочок трішки обсипте борошном, а потім перекладіть на деко для випікання (заздалегідь застеліть його папером для випічки). Зверху трішки притисніть булочки. Накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин для підйому.

У жовток додайте 1 ч. ложку молока і обережно змащуйте булочки цією сумішшю. Залиште ще на 10 хвилин, щоб вони підсохли.

Випікайте булочки із заварним кремом в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Гарячі булочки з кремом змащуйте цукровим сиропом (1 ст. ложка цукру повністю розчинити в 2 ст. ложках кип’ятку).

Булочки готові, смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.