Як приготувати рибний пиріг за 30 хвилин? Любителям риби обовʼязково поставити на святковий стіл

Любителі рибних страв можуть приготувати за старим та перевіреним рецептом дуже простий пиріг. Якщо у вас знайдуться рибні консерви, то мерщій кулінарити.

Трохи часу та мінімум продуктів – і на вашому столі вже стоятиме рибний пиріг. Якщо страву приготувати ще з вечора й дати їй настоятися, то зранку вона буде ще смачнішою. Для такого пирога знадобиться приблизно 30 хвилин, а решта часу – справа духовки.

Рецепт рибного пирога, який ми розповімо, використовували наші мами та бабусі. Він дуже старий, простий, але перевірений, тому в результаті точно отримаєте смачне пригощання, яке можна поставити й на певне святкування. Дізнавайтеся вже зараз, які продукти треба використати, а потім до роботи.

Рибний пиріг

Інгредієнти для тіста

  • Мука – 130 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 100 г
  • Сметана – 200 г
  • Сода – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки

  • Сардина в олії – 270 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 115 г
  • Олія для смаження

Приготування

Наріжте дрібно цибулю та поставте її смажити на розігріту сковорідку з олією на плиту. Далі приготуйте каструлю та в ній зваріть яйця. Потім остудіть їх.

Працюємо з рибою. Візьміть консерву сардини, наприклад, філе, злийте з банки олію та викладіть рибу в окрему миску.

Очистьте від шкарлупи яйця, наріжте їх кубиками або для швидкості скористайтеся яйцерізкою.

Змішайте рибу з нарізаними яйцями та розімніть виделкою. Сюди ж відправляємо смажену цибулю, все добре перемішуємо. Начинка для пирога готова.

Для того, щоб приготувати тісто спочатку в посудину покладіть сметану, висипайте 1 чайну ложку соди, перемішайте. Сода згаситься, а маса стане пишною. Потім додайте яйця, майонез. Знову перемішайте, але вже кухонним вінчиком. Останньою до тіста відправляємо муку, перемішуємо і воно готове.

Рибний пиріг

Форму для запікання змастіть олією, вилийте половину тіста, викладіть всю рибну начинку, рівномірно розподіляючи, а зверху долийте тісто, яке залишилося. Поставте пиріг в духовку при 230 градусах на 20 хвилин. Всім смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.