Смачна, запашна, справжня паляниця: як приготувати хліб, який став символом української сміливості

Паляниця завжди була популярною в українських сім'ях, але після 24 лютого стала символом незламності та сміливості нашого народу. Як же приготувати її вдома?

Історія такого кулінарного явища як паляниця сягає глибоко у давні часи. Точно не відомо, коли вона з’явиласягна столах предків української нації, однак завдяки своєму зовнішньому вигляду, а також смаку вона стала невід’ємною частиною побуту, традицій, свят і навіть ритуалів.

Безумовно, українці дуже цінували хліб та надавали йому певного символізму. Як аграрна країна Україна процвітала завдяки зерно, і зараз продовжує годувати велику кількість країн. Але як би це не було дивно, більшість українців ніколи не готували паляницю самостійно, і навіть гадки не мають, як правильно її робити.

Насправді її можна приготувати як в духовці, так і на сковороді чи в печі. Останній варіант, звичайно, найсмачніший, адже гарантує приємну скоринку. Як би там не було, спробувати приготувати цей домашній хліб варто хоча б раз у житті.

Інгредієнти

  • 2 чашки пшеничного борошна
  • ½ чашки цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • ½ чашки молока
  • ½ чайної ложки солі
  • ½ чашки вершкового масла
  • 3 яйця

Як приготувати смачний домашній хліб

Розітріть вершкове масло разом з цукром. Додаючи яйця по одному, ретельно змішуйте їх з цією сумішшю.

Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба
Готуємо смачну паляницю вдома

Не забудьте додати до отриманої суміші сіль, а також розпушувач для тіста. Усе ретельно перемішайте та поступово додавайте просіяне пшеничне борошно.  Такими самими рухами вливаємо молоко.

Залишіть тісто підніматися приблизно на 30−60 хвилин. Розімніть декілька разів, можете залишити тісто ще на декілька годин для кращого ефекту та пишності.

Як приготувати вдома смачну паляницю

Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 15−20 хвилин.

Пам’ятайте, що для кращого результату в духовку краще ставити невелику посудину з водою. В результаті під час нагрівання буде виділятися пара, яка не дасть вашому хлібу тріснути, а також зробить скоринку набагато тоншою. Зверху паляниці можна посипати кунжутом, або натерти вершковим маслом.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.