Раз-два – й вишнева смакота на столі: ще простіший рецепт тертого пирога, який виходить дуже ніжним

Вишневий заливний пиріг - це варіант швидкої домашньої випічки, яка готується просто, не завдає клопоту, а виходить дуже апетитною і має яскравий кисло-солодкий смак.

Вишневий пиріг – це класична солодка страва, що складається з основи шарів тіста, які “заливаються” вишневою начинкою. Історія цього пирога пов’язана з русинською кухнею і має давнє коріння.

Таку назву отримав пиріг через спосіб його приготування. Коли оформлення та приготування вимагало великої кількості часу та зусиль, рідина (в даному випадку – вишнева начинка) заливалася зверху, щоб заповнити всі порожнечі у пирозі.

На підготовку тіста і його випікання ви витратите трохи більше 45-50 хвилин. Варіантів приготування цього пирога існує кілька, в одних рецептах начинку з вишні заливають рідким тістом, а в інших соусом зі сметани чи кефіру.

В даному випадку, готуватимемо за другим варіантом. Соус зі сметани додасть родзинки цьому пирогу, створить особливу ніжність текстурі та додасть вершкові нотки його насиченому вишневому смаку. За рахунок ягідної начинки випічка стає особливо соковитою та ароматною. На відміну від традиційних пирогів, такий брикет виходить дуже легким, і більше нагадує десерт. Його можна швидко спекти для несподіваних гостей, а також почастувати їм близьких за сімейним чаюванням. Спробуйте приготувати такий пісочний пиріг з вишнею і він однозначно увійде до ваших улюблених страв.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 160 г
  • Вершкове масло – 80 г
  • Цукор – 160 г
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сметана 20% – 320 г
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Вишня – 200 г
  • Сіль – 1 щіпка

Приготування пирога з вишнею

Розм’якшене вершкове масл змішаємо з 80 г цукру і трохи збиваємо міксером. Додаємо до збитого масла одне яйце і все перемішаємо за допомогою міксера.

Вишневий пиріг з горіхами та спеціями за рецептом Тетяни Литвинової
Вишневий пиріг 

Відправляємо у суміш 120 гр. сметани, знову все добре перемішуємо. Всипаємо в рідку суміш борошно, змішану з сіллю і розпушувачем, перемішуємо до однорідності.

Підготуємо заливку для пирога. Для цього змішаємо сметану, 1 ч. л. крохмалю та 80 гр. цукру. Заморожену вишню розморожуємо, необхідно обсушити її від соку та рідини.

Вишневий пиріг з горіхами та спеціями за рецептом Тетяни Литвинової
Вишневий пиріг 

Форму для запікання змащуємо та викладаємо в неї основу для пирога – підготовлене тісто. Розподіляємо його рівним шаром по поверхні. Розподіляємо на поверхні тіста вишню. Її кількість залежить від смакових уподобань.

Вишневий пиріг з горіхами та спеціями за рецептом Тетяни Литвинової
Вишневий пиріг

Акуратно заливаємо пиріг сметанним соусом і розподіляємо його по поверхні так, щоб не змістити ягоди. Натираємо тісто зверху.

Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 35-40 хвилин. Готовий пиріг, за бажанням, можна прикрасити тертим шоколадом чи цукровою пудрою.

Схожі статті

Кружка кефіру, борошно та 1 яйце! Можна пекти ці неймовірні булочки через день — ідеально до кави та чаю

Улюблений чай або ароматна кава — це чудовий початок ранку. Але він буде ще кращим, якщо на сніданок з'їсти смачні булочки. Ідеально, якщо вони домашні, а не магазинні. Готуються вони досить просто!

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.