Борошно, кефір і сир дарують насолоду, якщо їх правильно приготувати: хачапурі на сковороді – простий рецепт

У лінивих хачапурі з сиром мінімум кроків та інгредієнтів. Якщо є яйце, кефір, борошно та сир — півсправи зроблено. Приготувати можна навіть без духовки.

Готують ліниві хачапурі на сковороді. Точно не буде зайвою зелені. Її наявність — один із головних принципів кавказького столу. Її можна подати до готових коржиків, а можна покришити в тісто. Рецепт лінивих хачапурі з сиром можна доповнити інгредієнтами на свій смак або будь-якими соусами, купленими в магазині.

Ліниві хачапурі з сиром на сковороді на кефірі – це традиційна грузинська страва, яка вважається варіацією хачапурі. Національна гордість Грузії складається з тіста, всередині якого знаходиться начинка різних видів сиру.

Вони отримали свою назву завдяки своєму простому та швидкому способу приготування. Ця страва готується на сковороді, а не в печі.

Користь лінивих хачапурі з сиром на сковороді полягає в тому, що вони містять низку корисних речовин. Сир є джерелом білка, кальцію та вітаміну D. Також у страві присутній кефір, який сприяє покращенню травлення та є джерелом пробіотиків.

Однак варто пам’ятати, що ліниві хачапурі з сиром на сковороді, як і будь-яка інша смажена страва, можуть містити велику кількість жирів та калорій. При частому споживанні може бути проблема з надмірною вагою чи погіршенням здоров’я.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Кефір – 1 склянка
  • Сир твердий – на смак
  • Борошно пшеничне – 1  склянка
  • Сіль

Як приготувати смачні хачапурі

Заздалегідь натріть сир на тертці (будь-який, який добре плавиться). Просійте борошно через сито. Приготуйте глибоку миску та сковорідку з кришкою. Дістаньте міксер, якщо не любите змішувати продукти вручну. Помийте зелень, щоб прикрасити страву.

Начинка для хачапурі
Начинка для хачапурі

Приготуйте тісто. У миску налийте кефір, додайте яйце і дрібку солі (якщо сир солоний, додатково сіль не потрібна), змішайте. Всипте сир і перемішайте до однорідності. Невеликими порціями, помішуючи, всипте борошно. Після перемішування має вийти густа однорідна маса.

Як зробити ліниві хачапурі

Посмажте хачапурі. На розігріту сковороду викладіть тісто, рівномірно розподіліть, накрийте кришкою і смажте на повільному вогні 8 хвилин, поки тісто не схопиться зверху. Переверніть.

Смажте ще 3 хвилини, поки тісто не стане рум’яним. Покладіть готовий коржик на тарілку і змастіть шматочком вершкового масла.

У кавказькій кухні завжди багато зелені. Тому прикрасьте страву перед подачею асорті з петрушки, кропу та кінзи. Кінза має бути обов’язково! Це одна з основ грузинської кухні.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.