Цей рецепт багато хто забув, а дарма: ароматний домашній пиріг із найзвичайнісіньких інгредієнтів

Щоб приготувати дійсно смачний пиріг та пригостити ним усіх своїх близьких, вам необхідно всього декілька хвилин та трохи натхнення. Детальніше в матеріалі.

Теплий, пишний пиріг може не тільки швидко наситити та подарувати енергію для подальшого дня, але і навіть виправити та підняти настрій. Щоб не відбувалося навкруги, немає нічого ціннішого, ніж прийти додому на добре знайому кухню та вкусити домашнього смаколика.

Таку приємність можна зробити для своїх близьких, а можна приготувати для себе, щоб можна було дійсно приємно відпочити після важкого трудового дня. Так чи інакше, це робота, яка варта вашого часу та отриманого результату.

Звичайно, смак десерту дуже залежить від того, яке ви варення оберете. Неймовірно смакує абрикосове чи апельсинове, полуничне або малинове. Дехто береться експериментувати та робить спеціально варення з чайної троянди. Інші навпаки не заморочуються та роблять яблучний джем, який легко за катується та зберігається.

Примітно, що ви можете завжди доповнити рецепт за бажанням. Наприклад, внести в нього горіхи, або взагалі приготувати крем та нанести його зверху, щоб ласощі набули ніжного відтінку.

Пам’ятайте: щоб отримати правильне тісто для свого пирога, необхідно, щоб усі інгредієнти були однакової температури.

Інгредієнти

  • 1 склянка варення;
  • 1 склянка кефіру;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 2 курячі яйця;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 80 г ізюму;
  • дрібка солі.

Як приготувати смачний пиріг з варенням

У варення додаємо соду і перемішуємо, щоб пішла реакція, маса збільшиться вдвічі. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром, щіпкою солі та ванільним цукром, додаємо кефір.

Простий рецепт пиріжків на картопляному тісті
Простий рецепт пирога

Перекладаємо в яєчно-кефірну суміш варення з содою і частинами вводимо борошно, що просіює, ретельно розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто, по консистенції схоже на сметану. Додаємо родзинки.

Готуємо пиріг-манник на кефірі, який здивує своєю простотою
Готуємо пиріг на кефірі, який здивує своєю простотою

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів, виливаємо тісто у форму для випікання, змащену олією та випікаємо 30 хвилин.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.