За цей десерт талія скаже вам “дякую”: рецепт неймовірного шоколадного пирога без борошна, масла та олії

Текст

Безумовно, навіть моделі, які роками професійно сидять на дієтах та слідкують за своїм зовнішнім виглядом часом хочуть побалувати себе смачними тортиками та пирогами. І хоча чітміл зараз щільно увійшов у наш стиль життя, інколи варто спробувати десерти, які насправді взагалі не шкодять фігурі і можуть впевнено зайняти нішу страв для здорового харчування.

У нашій статті ми пропонуємо вам ознайомитися з рецептом приготування шоколадного пирога, який відрізняється неймовірними смаковими властивостями, і при цьому взагалі не шкодить фігурі.

Замість борошна варто використати вівсяні пластівці. Їх можна перебити у блендері в однорідну масу та використати у подальшому у випічці. Якщо хочете знизити калорійність ще більше, варто взяти не жирне молоко. А шоколад обрати гіркий, адже він набагато корисніший, і також містить в собі менший запас енергії, яка потенційно може пошкодити фігурі.

Звичайно, за бажанням ви можете змінювати рецепт, і додавати якісь свої інгредієнти, на свій смак. Однак, властивості будуть відрізнятися від тих, що зазначені в рецепті.

Інгредієнти

  • 120 г вівсяних пластівців;
  • 200 мл гарячого молока;
  • 2 яйця;
  • 2 банани;
  • щіпка ваніліну;
  • 40 г какао-порошку;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • жменя волоських горіхів;
  • 100 г шоколаду
  • 40 мл гарячого молока на заливку

Як приготувати смачний пиріг

Для початку необхідно розібратися з вівсянкою. Її заливаємо гарячим молоком. Банани нарізаємо та розминаємо виделкою. До них додаємо додаємо яйця, какао, розпушувач, ванілін, підсолоджувач за бажанням і все ретельно перемішуємо.

Шоколадний пиріг

Вихідну масу з’єднуємо з вівсянкою та переливаємо у кулінарну форму. Додаємо волоські горіхи, а також за бажанням сухофрукти, свіжі ягоди, тощо.

Шоколадний пиріг 

Майбутній пиріг відправляємо в духовку на 20 хвилин випікатися. Температура — 180. Тим часом шоколад заливаємо гарячим молоком, отримуємо кремоподібну масу та заливаємо гарячий пиріг нею.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.