Купую банани та печу кексики за лічені хвилини: домашня випічка, що вражає своїм ароматом та смаком

Шикарні, повітряні мафіни, що може приготувати навіть дитина. Рецепт із розряду все змішав і готово! На тісто піде трохи більше за 5 хвилин вашого часу.

Цей десерт є чудовим варіантом домашньої випічки, що задовольнить вимогливих ласунів. Він дуже просто готується, але результат виправдовує всі очікування. Мафіни вийдуть пористими, повітряними та ніжними. Спечені кекси наповнені солодким, приємним ароматом бананів, що укус сповненим насолоди. Завдяки додаванню бананів, тісто кексів стає м’яким і вологим. Це робить кожен кекс надзвичайно ніжним та приємним на смак.

Ви можете бути додати горішки, шматочки шоколаду або інші начинки, які зроблять ваші мафіни ще більш довершеними. Не бійтеся експериментувати, адже тільки методом спроб і помилок, можна віднайти улюблений рецепт, що залишиться з вами назавжди. Загалом, бананові кекси – це смачний десерт, що прикрасить родинне чаювання.

Інгредієнти

На 8-10 штук:

  • 2 банани (вага без шкірки 150 грамів);
  • 2 яйця;
  • 90 грамів вершкового масла;
  • 200 грамів борошна;
  • 100 грамів цукру;
  • 1,5 чайні ложки розпушувача;
  • щіпка ваніліну.

Інструкції з приготування

В мисці змішуємо м’яке вершкове масло, цукор, яйця, ванілін та банани. Подрібнюємо все блендером до однорідності. Всипаємо просіяне борошно, розпушувач та гарно перемішуємо тісто. Тісто має вийти трохи густіше за тісто на оладки.

Рецепт приготування ароматних бананових кексів
Рецепт приготування ароматних бананових кексів

Формочки для кексів змащуємо вершковим маслом та притрушуємо борошном. Або можна використовувати одноразові паперові форми, але їх потрібно вкласти у звичайні металеві або силіконові. Викладаємо тісто у форму приблизно на 2\3.

Рецепт приготування ароматних бананових кексів
Рецепт приготування ароматних бананових кексів

Випікаємо кекси при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Готові мафіни можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного.

Рецепт приготування ароматних бананових кексів
Рецепт приготування ароматних бананових кексів

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.