Вам захочеться готувати його кожні вихідні: рецепт кремового французького пирога з куркою та грибами

Кіш – це відкритий пиріг, основа якого складається з пісочного тіста. Може використовуватися будь-яка начинка, але найголовніше - наявність вершкової заправки, яка дозволяє скріпити начинку та тісто.

У даному рецепті ми розглядатимемо приготування класичного кіша – з грибами, до якого рекомендується додати куряче м’ясо.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Розпушувач – 0.25 г
  • Вода – 3 ст.
  • Куряче філе – 250 г
  • Гриби печериці – 250 г
  • Вершки 20% – 250 мл
  • Сир – 100 г
  • Олія рослинне – 1 ст.
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – 0,33 ч.л.

Як приготувати смачний пиріг з куркою та грибами

Насамперед необхідно зробити пісочне тісто. Попередньо охолодимо вершкове масло (рекомендується помістити в морозильну камеру на 30 хвилин). Просіємо пшеничне борошно і додамо туди розпушувач. Після чого додаємо охолоджене вершкове масло і обережно розминаємо масу руками до утворення крихти. Додаємо жовток та 2 столові ложки води. Добре перемішуємо. Якщо тісто виявилося сухим, додаємо ще одну столову ложку води. Формуємо однорідну кулю та залишаємо відпочивати на 30 хвилин у холодильнику.

Як готувати пиріг з грибами та куркою

Приступаємо до приготування начинки. Промиваємо та очищаємо гриби, нарізаємо їх тонкими слайсами. Куряче філе подрібнюємо на невеликі шматочки – такі, щоб їх вистачило на один укус.

Розігріваємо сковороду з додаванням рослинної чи оливкової олії та викладаємо на неї шматочки курки. Обсмажуємо до утворення скоринки, потім занурюємо гриби. Залишаємо нашу начинку приблизно на 10-15 хвилин – за цей час з грибів повинна випаруватися зайва волога.

Дрібно наріжте гриби
Як приготувати смачний пиріг

Приступаємо до приготування основи. Розкочуємо його в пласт 0,5-0,7см. На тісті потрібно залишити маленькі отвори по всьому периметру, це можна зробити за допомогою виделки. Тісто, що залишилося, відкладаємо в бік, воно знадобиться нам при формуванні бортиків. Відправляємо нашу основу запікатися за 200 градусів на 10-12 хвилин.

Приготуємо вершкову начинку. У миску розбиваємо 3 яйця і перемішуємо віночком до утворення однорідної консистенції. Вливаємо вершки – їх можна замінити на сметану. Розмішуємо. Заливання готове.

Пиріг з грибами рецепт
Пиріг з грибами рецепт

Натираємо сир. Викладаємо гриби з курячим філе та розрівнюємо. Заливаємо нашим вершковим соусом та посипаємо сиром. Відправляємо в духовку та випікаємо при 200 градусах приблизно 35-40 хвилин.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.