Ніжне-ніжне: як приготувати зимове лимонне печиво у декілька простих кроків та ощасливити сімʼю за секунду

Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачного лимонного печива, яке також можна вживати вегетаріанцям. Воно дуже просте у приготуванні і при цьому неймовірно ніжне.

Лимон — це дивовижний фрукт, який володіє неймовірним ароматом та приємними смаковими властивостями. При цьому, в його складі міститься велика кількість вітаміну С та інших корисних речовин. Таке печиво ідеально підійде для зимового чаювання, але насправді може подаватися в будь-яку пору року і на будь-який захід. Готується воно швидко та без зайвої метушні.

Прихильники вегетаріанського харчування також можуть побалувати себе смачною і солодкою випічкою. Адже тісто можна приготувати без використання молочних продуктів. Відмінним варіантом такої випічки є лимонне печиво. Готується воно дуже просто, досить змішати пюре з лимона, олію, цукор і борошно. У деяких рецептах лимон замінюють лимонним соком і цедрою, а олію кокосовим маслом.

Таке печиво виходить ніжним та розсипчастим, з приємним солодким смаком та яскраво вираженим цитрусовим ароматом. За бажанням його можна зробити цікавішим, додавши в тісто імбир чи мед, прикрасити глазур’ю з шоколаду або посипати подрібненими горіхами.

Інгредієнти

  • Борошно – 2.5 склянки
  • Лимон – 1 шт
  • Цукор – 0.5 склянок
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 5 ст.

Як приготувати смачне лимонне печиво

Лимон помити, порізати на шматочки і не знімаючи шкірки відправити в блендер, подрібнити до пюре. Додамо до лимонного пюре цукор та мелений імбир. Імбир додасть легкий пряний смак печінкою.

Простий рецепт приготування печива без яєць
Як приготувати смачне лимонне печиво

Вливаємо в суміш олію і все ретельно перемішаємо. Всипаємо борошно, що просіює, і ванілін, замішуємо тісто. Ділимо тісто на дві частини.

Як приготувати лимонне печиво

З однієї частини тіста розгортаємо пласт завтовшки приблизно 1-1,5 сантиметра. Другу частину тесту викладаємо на пласт у вигляді крихти та вирівнюємо поверхню.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку та випікаємо 15-20 хвилин. Готовий пласт розрізаємо прямокутне печиво. За бажанням його можна прикрасити глазур’ю.

Схожі статті

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.