Його обожнюють у Європі та в Америці: самий шоколадний торт у світі. Легендарна класика, перевірена часом

Серед усіх шоколадних десертів торт "Прага" найпопулярніший. Його люблять в Америці та Європі, тому що він неймовірно смачний. У ньому все шоколадне - коржі, крем та глазур. Приготуймо його разом!

Для приготування домашнього торта “Прага” вам знадобиться дві форми діаметром 19 см, а також інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно – 130 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Какао – 2 ст. л.
  • Молоко – 80 мл
  • Рослинна олія – 100 мл

Для просочення:

  • Молоко – 80 мл.
  • Какао – 1 ст.л.

Для крему:

  • Молоко – 400 мл.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 35 г.
  • Вершки 32-35% – 250 г.
  • Загущувач для вершків – 1 пакет
  • Темний Шоколад 70% – 100 г

Для глазурі:

  • Вершки 32-35% – 50-70 мл.
  • Темний Шоколад 70% – 100 г

Приготування:

Спочатку приготуємо шоколадну основу для бісквіта:

Молоко нагріваємо до температури приблизно 60 градусів. Потім додати какао і перемішуємо до однорідності. Потім додати олію і за допомогою занурювального блендера збиваємо все до отримання однорідної в’язкої маси.

Бісквітне тісто:

У глибоку миску збиваємо 4 яйця кімнатної температури. Додаємо щіпку солі та цукор. Все збиваємо за допомогою міксера до утворення густих стійких піків.

Далі змішуємо борошно з розпушувачем. Половину борошна просіюємо в яєчну суміш. Акуратно перемішуємо. Потім просіюємо другу частину і перемішуємо.

Невелику кількість тіста додаємо в шоколадну основу. Перемішуємо до однорідності, а потім з’єднуємо з рештою тесту. Все обережно перемішуємо до однорідного стану.

Для випікання коржів для торта “Прага” знадобиться дві форми.

Застилаємо їх фольгою та виливаємо тісто однаковими порціями. Ставимо запікатись у розігріту до 170 С духовку приблизно на 25-30 хвилин.

Новий рецепт знаменитого торта Прага
Новий рецепт знаменитого торта Прага

Щоб коржі не осіли після випікання, перш ніж дістати їх із духовки, прочиніть дверцята і дайте їм там ще трохи постояти. Потім дістаємо коржі і залишаємо убік до повного остигання. Коли шоколадні бісквітні коржі охолонуть, кожен із них розділити на дві частини. Повинно вийти 4 рівні коржі. Обрізки бісквіта не викидайте, вони знадобляться для прикраси готового торта.

Новий рецепт знаменитого торта Прага
Новий рецепт знаменитого торта Прага

Заварний крем:

У сотейник вливаємо молоко, яєчні жовтки та цукор. Перемішуємо віночком до однорідності. Потім додаємо кукурудзяний крохмаль.

Ставимо сотейник на плиту. Постійно помішуючи, доводимо масу до густини і знімаємо з вогню. Потім накриваємо крем харчовою плівкою і залишаємо убік до повного остигання, а потім забираємо в холодильник для охолодження.

Ганаш:

Вершки нагріти приблизно до 60 градусів. Додаємо шоколад. Перемішуємо лопаткою до розчинення шоколаду, а потім збиваємо занурювальним блендером. Потім накриваємо ганаш харчовою плівкою і після остигання прибираємо в холодильник на кілька годин.

Коли ганаш повністю охолоне, перекладаємо його в миску і збиваємо міксером до повного загусання. Цими насадками збиваємо заварний крем. Поступово вводимо до нього шоколадний ганаш. Крем готовий.

Просочення для коржів:

У тепле молоко додати ложку какао та перемішуємо.

Складання торта:

На центр тарілки, де буде торт кладемо трохи шоколадного крему, щоб він не ковзав. Зверху викладаємо перший корж. Наносимо просочення (какао з молоком), а потім рівномірно розподіляємо шоколадний заварний крем. Накриваємо другим коржем і повторюємо процес – просочення + крем.

Зверху на четвертий корж змащуємо залишки крему, також змащуємо їм боки. Потім забираємо в холодильник для “стабілізації” торта. Крем має охолонути. Це може тривати приблизно 3-4 години.

Коли торт охолоне, приготуємо шоколадну глазур на водяній бані. Потім наносимо її на верхню частину торта, а крихтою від обрізків бісквіта прикрашаємо боки.

Новий рецепт знаменитого торта Прага
Новий рецепт знаменитого торта Прага

Мега шоколадний торт “Прага” готовий. Забираємо в холодильник на ніч, а зранку подаємо до столу.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.