Готувати просто та швидко, а виходить значно краще за магазинне: рецепт домашнього вівсяного печива

Готується печиво за лічені хвилини, а з молоком це просто казка. Готове печиво буде ароматним, матиме привабливий колір та смакуватиме краще за магазинне.

Вівсяне печиво – це смачний та корисний десерт, в основі якого далеко не всіма улюблена вівсянка. Проте, випічка з цього борошна виходить дуже запашною та смачною. Воно є відмінним вибором для тих, хто шукає ситний перекус, або просто хоче попити чаю з домашньою випічкою, що не потребує багато часу на приготування.

Інгредієнти

  • 220 грамів вівсяного борошна;
  • 2 грами кориці;
  • 7 грамів розпушувача;
  • 1 яйце;
  • Дрібка солі;
  • 80 грамів цукру;
  • 100 грамів вершкового масла.

Інструкції з приготування

Для рецепта знадобиться вівсяне печиво, проте, якщо його нема, не біда. Просто перемеліть вівсянку в кавомолці, або блендері. Краще використовуйте цілозернові пластівці для довгого варіння, так печиво вийде більш корисним.

Простий рецепт приготування вівсяного печива
Простий рецепт приготування вівсяного печива

До вівсяного борошна додаємо корицю та розпушувач. Гарно перемішуємо. В миску відправляємо яйце, додаємо сіль, цукор та все злегка збиваємо. Не потрібно збивати до збільшення маси, треба просто, щоб цукор почав танути. До яєчної маси додаємо сухі інгредієнти та м’яке вершкове масло. Перемішуємо все до однорідності. Тісто готово.

Простий рецепт приготування вівсяного печива
Простий рецепт приготування вівсяного печива

Тісто можна прибрати до холодильника на 10-20 хвилин, так з ним буде легше працювати. Проте, також можна змочувати руки в холодній воді. Відщеплюємо від тіста частинку розміром з волоський горіх, скатуємо його у кульку та сплющуємо його. За кількістю інгредієнтів цього рецепту виходить 12-14 смаколиків.

Простий рецепт приготування вівсяного печива
Простий рецепт приготування вівсяного печива

Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів, приблизно 15-20 хвилин. Якщо потримаєте його мінімальний час, то воно вийде більш м’яким, якщо 20 хвилин, то більш хрумким та розсипчастим. Смачного.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.