Лише один недолік у цього пирога – швидко з’їдається: продукти доступні і навіть тіста руками не торкаєшся

Зазвичай господині намагаються уникати метушні з випічкою через те, що вона вимагає уважності, а також залишає після себе багато брудного посуду.

Приготування пирога займає багато часу та сил. Особливо, якщо тісто готується не за стандартними рецептами типу бісквіту. Здивувати випічкою зараз також дуже важко, адже на кожному кроці працюють кондитерські, які можуть задовільнити будь-які потреба споживачів.

Тим не менш, ніщо не може порівнятися з домашніми десертами. Адже господині в першу чергу турбуються про те, щоб інгредієнти були найкращими, а також підлаштовуються під смаки своїх домочадців. Для приготування пирога, який ми вам пропонуємо вам потрібні стандартні інгредієнти, які є в кожному холодильнику, і зовсім трохи натхнення.

Інгредієнти

  • молоко – 100 мл
  • борошно – 250 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 130 г
  • вершки 200 мл
  • ванільний цукор
  • вершкове масло – 150 г
  • дріжджі сухі – 6 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • сіль

Як приготувати смачний пиріг

Для початку необхідно змішати цукор та дріжджі. Також додаємо декілька столових ложок борошна. Заливаємо їх молоком та змішуємо до отримання однорідної рідини. Ставимо в тепле місце, щоб отримати опару.

У яйця треба додати сіль і розм’якшене вершкове масло.

Як приготувати смачний пиріг
Як приготувати смачний пиріг

Змішуємо опару та борошно. Готове тісто необхідно добре розім’яти та поставити у тепле місце, щоб воно підійшло. Швидкість діє дріжджів напряму буде залежати від температури. Тобто, влітку цей процес піде набагато швидше. Потім необхідно підготувати форму, змастити її олією та викласти у неї отримане тісто. Поки тісто піднімається, змішуємо цукор і м’яке вершкове масло і розтираємо все в крихту.

Отримане крихту треба обов’язково поставити в холодильник. У майбутньому пирозі обов’язково робимо проколи. Після цього він трошки зменшиться у розмірах. Зверху розкладаємо крихту.

Готуємо дуже смачний та легкий пиріг з яблук на всі випадки життя
Готуємо дуже смачний та легкий пиріг на всі випадки життя

Випікаємо 25 хвилин. Розігріваємо вершки та додаємо ванільний цукор. Пиріг заливаємо масою та печемо ще 7 хвилин.

Схожі статті

Кружка кефіру, борошно та 1 яйце! Можна пекти ці неймовірні булочки через день — ідеально до кави та чаю

Улюблений чай або ароматна кава — це чудовий початок ранку. Але він буде ще кращим, якщо на сніданок з'їсти смачні булочки. Ідеально, якщо вони домашні, а не магазинні. Готуються вони досить просто!

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.