Ваша мама буде випрошувати цей рецепт: як приготувати яблучний пиріг, який виходить смачнішим за шарлотку

Дуже простий і доступний рецепт приготування смачного квітаївського яблучного пирога! Такий пиріг один із найпопулярніших серед пирогів з яблуками, швидше за все другий після шарлотки.

Пиріг з ніжною кремовою начинкою та соковитими яблуками, виходить дуже ніжний, ароматний та смачний. Побалуйте вашу сім’ю таким десертом до чаю. Варто один раз скуштувати цей пиріг, і ви обов’язково захочете пробувати його знову і знову.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Сметана 20% – 130 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 240 г
  • Яблука – 600 г
  • Сметана 20% – 350 г
  • Цукор – 250 г
  • Ванільний цукор – за смаком

Як приготувати смачний пиріг

Пшеничне борошно відразу змішати з розпушувачем і відставити поки що убік. Вершкове масло розтопити на водяній лазні (або в мікрохвильовій печі) і перелити в глибоку миску. Потім остудити його, щоб воно не було гарячим. У олію додати сметану і добре перемішати до розчинення.

Як приготувати смачний пиріг
Як приготувати смачний пиріг

Далі просіяти борошно з розпушувачем. Спочатку додати не все борошно, приблизно 170-180 г і потім замісити тісто ложкою. Якщо тісто вийде занадто рідким, додати ще 20-30 г борошна. Далі тісто замісити руками. Консистенція тіста має бути м’якою.

У підготовлену форму для випічки розподілити тісто по дну та краях. Обов’язково необхідно зробити бортики, вони мають бути висотою 4-5 сантиметрів. Форму з тістом прибрати у холодильник. Приготувати начинку: у глибоку тарілку розбити курячі яйця. Потім висипати цукор, ванільний цукор і добре перемішати віночком.

До яєць з цукром додати сметану (що жирніше, тим вийде смачніше) і перемішати до однорідності. Далі всипати борошно і перемішати до повного розчинення. Яблука вимити, розрізати на 4 частини та видалити серединку. Потім нарізати тонкими скибочками.

Як приготувати смачний пиріг

Форму дістати із холодильника. Щоб бортики біля пирога були рівними, обрізати їх трохи ножем. На тісто викласти нарізані яблука та розподілити по всій формі.

На яблука вилити сметанну начинку (заливкою мають бути покриті всі яблука). Добре розподілити начинку по яблуках і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Перед подачею пиріг необхідно добре охолодити.

Схожі статті

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.