Такі рогалики з яблуками раніше готувала бабуся: простий рецепт з листкового тіста. Смак фантастичний

Приготуйте рогалики з листкового тіста з яблучною начинкою за цим рецептом і будете завжди готувати ці швидкі смаколики до чаю чи кави. Всім знайомий десерт принесе насолоду як дітям, так і дорослим

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 г
  • Яблука – 240 г (2 шт.)
  • Цукор – 60 г
  • Борошно – 30 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра для подачі – 0,5 ст. ложки

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування яблучних рогаликів з листкового тіста.
  2. Листкове тісто заздалегідь дістаньте з морозильної камери за 30 хвилин до початку приготування рогаликів.
  3. Яблука добре вимийте, витріть насухо. Видаліть серцевину з кожного яблука, а м’якоть наріжте середніми за розміром часточками.
  4. Духовку увімкніть та розігрійте до 200 градусів.
  5. Стіл присипте борошном і розгорніть шар листкового тіста. Розріжте його на 5 однакових за розміром прямокутників. Візьміть одну частину тіста і розкачайте у прямокутник розміром 15х24 см завтовшки близько 3 мм. Цей шматочок тіста розріжте на чотири однакових трикутники.

    Рецепт простого десерту: рогалики з яблуками із листкового тіста
    Рецепт простого десерту: рогалики з яблуками із листкового тіста
  6. З широкого боку кожного трикутника тіста викладіть по часточці яблука. Присипте часточки яблук цукром.
  7. Загорніть трикутники тіста у рогалики, починаючи з основи.
  8. Усі попередні кроки повторіть зі всіма частинами тіста і часточками яблук, що залишилися. З 0,5 кг тіста та двох яблук вийде приблизно 20 рогаликів.
  9. Покрийте деко пергаментним папером для випічки і викладіть туди рогалики на відстані в кілька сантиметрів один від одного.
  10. Яєчний жовток відокремте від білка (білок не знадобиться). До жовтка влийте 0,5 ч. ложки води, розмішайте і ретельно змастіть кожен рогалик.
  11. Випікайте рогалики з яблуками в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин (орієнтуйтесь на власну духовку).
  12. Готові рогалики з яблуками викладіть на тарілку для подачі та посипте цукровою пудрою. Рогалики з листкового тіста з яблучною начинкою готові. Смачного!

Також радимо вам переглянути наш відеорецепт солодких та солоних булочок з листкового тіста. Смачний та ситний перекус готується швидко та просто!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.