500 грам яблук і 20 хвилин випічки! Вранці приготувала цілу купу смакоти, а надвечір вже порожня тарілка

Від цієї смакоти точно не втримаєтеся. Лише 500 грамів яблук та 20 хвилин на випічку і зможете представити всій родині неймовірне пісочне печиво до чаю. З таким і до друзів не соромно піти в гості.

Якщо ви давно шукали рецепт, який поєднав би ніжний аромат та смак фруктів й м’яке повітряне тісто, то наше печиво точно має вас зацікавити. Ми розповімо, як приготувати солодке пригощання з яблуками для затишного чаювання.

Ділимося рецептом найсмачнішого пісочного печива, яке просто тане в роті. Доступні інгредієнти, швидкість і простота в приготуванні, неймовірний смак – далеко не весь перелік переваг, в яких згодом переконаєтеся особисто. З таким можна сміливо піти в гості до близьких друзів чи родичів.

Смачне пісочне печиво з яблук

Інгредієнти

  • Яблука (кислих сортів) – 500 г
  • Цукор – 120 г
  • Борошно пшеничне – 410 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Горіхи

Приготування

Для початку промиваємо та очищаємо яблука від шкірки. Далі натираємо на тертці.

Відправляємо до сухої сковороди, додаємо 120 г цукру і тушкуємо протягом 20-25 хвилин. Не забуваємо помішувати.

В глибоку миску з вершковим маслом додаємо сіль, ванільний цукор та 120 г цукру. Все добре перемішуємо.

Далі збиваємо міксером протягом 3-4 хвилин. В процесі додаємо 1 яйце.

Інше яйце збиваємо виделкою до однорідності. Вливаємо в масу з вершковим маслом, втім, залишаємо трохи для змащування печива. З’єднуємо все міксером.

Сюди ж всипаємо половину борошна, розпушувач і знову збиваємо міксером. Після цього додаємо залишок борошна та ще раз збиваємо.

Отримане тісто розділяємо на дві частини, відправляємо в кульок, злегка притискаємо руками та ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.

Розкачуємо тісто, яке знизу та зверху обгорнули пергаментним папером. Підрівнюємо та викладаємо яблучну начинку, рівномірно розподіляючи. Зверху накриваємо іншою частиною тіста, яке варто розкачати так само.

Прибираємо пергаментний папір, розрізаємо на 32 частини, змащуємо яйцем й посипаємо горіхами.

Смачне пісочне печиво з яблук

Викладаємо на деко з пергаментним папером. Ставимо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Коли печиво охолоне можна посипати цукровою пудрою. Всім смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.