Дуже мʼякий, повітряний, ніби хмаринка пиріг без яєць та цукру: всього з трьох основних інгредієнтів

Всього три основні інгредієнти й на вашому столі стоятиме повітряний, ніби хмаринка пиріг. Ба більше, на його приготування не знадобиться ні яєць, ні цукру. Рецепт дуже бюджетний.

На швидку руку можна зробити неймовірний десерт з продуктів, які точно знайдуться у господинь, що часто готують своїй сім’ї. Рецепт пирога без яєць та цукру стане виручалочкою, коли неочікувано захотілося солодкого або чекаєте на прихід гостей. Крім того, є можливість заощадити кошти на багатьох інгредієнтах.

Пиріг чудово поєднується з чаєм, кавою, соком та іншими улюбленими напоями. Готувати його можна на щоденне частування і навіть на особливі події. Пригостіть ним своїх друзів й вони неодмінно захочуть спробувати його у вас ще раз.

Пиріг без яєць та цукру

Інгредієнти

  • Варення – 830 г
  • Борошно – 250-300 г
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.

Приготування

Беремо будь-яке варення на свій смак. Відправляємо його в глибоку миску, сюди ж додаємо соду і добре перемішуємо.

Далі додаємо дрібку солі та просіяне борошно. Знову добре перемішуємо. Якщо ви берете надто солодке варення, тоді соду варто погасити оцтом або лимонним соком, аби її не відчувати в готовому пирозі.

Вливаємо рослинну олію і перемішуємо. Тісто повинно вийти як на оладки.

Відправляємо тісто у роз’ємну форму для випічки. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо вона суха, тоді пиріг готовий.

Пиріг без яєць та цукру

Коли він охолоне, то можете посипати його цукровою пудрою або розрізати та змастити сметанним кремом. Насолоджуйтеся дуже смачним, м’яким та повітряним пирогом. Всім смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.