Креблі з кефіру. М’які, ніжні і дуже пишні: бабуся завжди радувала мене ними, коли приїжджала до нас в гості

Бабусі завжди частують нас неймовірною випічкою, рецепти якої зберігають у своєму чарівному зошиті. Втім, настає час дізнаватися технологію приготування цих делікатесів.

У світі існує неймовірна кількість різноманітних виробів, які гідні нашої уваги. Втім, нічого не може порівнятися з тією самою випічкою, яку ми куштуємо у нашої бабусі в гостях.

А для того, щоб отримати ідеальне тісто, необхідно знати абсолютно точні пропорції, а також дотримуватися інструкцій. Окрім того, всі інгредієнти мають бути найвищої якості: борошно найкращого сорту, хороші дріжджі, свіжий кефір, тощо.

Так само необхідно звернути свою увагу на якість олії, адже конкретно у цьому рецепті ми будемо не випікати, а обсмажувати смаколики. Тому за смаком вони сильно нагадуватимуть сирні пончики, які так полюбляють дорослі та діти.

Один з головних секретів такої технології приготування — температура олії, яка має бути гарячою, але не кипіти. Ідеально, якщо ви можете занурити свій палець в олію, і не попектися.

Інгредієнти

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль-0,5 ч.л.
  • Ванілін або ванільний цукор – за бажанням
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Борошно – 3 склянки
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Приготування смачних креблів

Усі продукти, які ви будете використовувати, мають бути однаковий температури. Для початку змішуємо сіль та цукор, та вносимо до них кефір. Додаємо куряче яйце і ретельно збиваємо. Має утворитися однорідна маса.

Як зробити ідеальне тісто для булочок і бубликів
Як зробити смачні креблі

Потім вносимо рослинну олію, але за бажанням її можна замінити вершковим маслом. Вносимо борошно. Додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Має утворитися м’яке та еластичне тісто. Слідкуйте за тим, щоб воно було не твердим, інакше креблі будуть забиті. Залишаємо відпочивати на декілька годин. Після цього ділимо тісто на 2 частини та починаємо працювати. Робимо прямокутник завтовшки 1 см. Нарізаємо на смужки завтовшки 5 см.

Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси
Простий рецепт приготування креблів

Всередині кожного прямокутника робимо надріз. І вивертаємо. Обсмажуємо в олії. Готові вироби викладаємо на тарілку, яку застилаємо паперовими серветками, що будуть вбирати зайвий жир.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.